Átszervezések a Ferrari Forma-1-es csapatánál!

Sebastian Vettel (GER) Ferrari SF1000. 18.07.2020. Formula 1 World Championship, Rd 3, Hungarian Grand Prix, Budapest, Hungary, Qualifying Day. - www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com © Copyright: FIA Pool for Editorial Use Only
Fotó: Hungaroring Media
A kiábrándító idénykezdet után jelentős átszervezéseket hajtott végre technikai fronton a Ferrari Forma-1-es csapata annak érdekében, hogy felálljon a padlóról, és felvehesse a versenyt a győzelmekért és a világbajnoki címekért a száguldó cirkuszban.

A maranellói istálló kiábrándítóan szerepelt a 2020-as F1-es idény első három versenyén, a győzelemre pedig esélye sem volt.

A Ferrari mindent megtesz azért, hogy kilábaljon a válságból, ezért szerdán bejelentette, szervezeti változtatások hajt végre. Ennek megfelelően egy jóval koncentráltabb és egyszerűsítettebb parancsnoki láncot hoztak létre, mely lehetővé teszi azt, hogy az egyes részlegek vezetői megkapják a szükséges hatásköröket céljaik eléréséhez.

A Ferrari létrehozott egy új teljesítményfejlesztési osztályt, melynek vezetője Enrico Cardile lett. A vállalaton belül ezt leszámítva minden maradt a régiben: az erőforrásért Enrico Gualtieri fele, Laurent Mekies megtartotta a sportigazgatói szerepkört, míg a karosszéria továbbra is Simone Resta hatáskörébe tartozik.

A csapatfőnök személye sem változott: Mattia Binotto irányítja tovább az istállót.

„Ahogy pár napja említést tettünk erről, változtatásokat hajtunk végre a technikai struktúrában, hogy felgyorsítsuk a tervezést, és az autó fejlesztését a teljesítmény vonatkozásában” – mondta Binotto.

„Irányváltásra volt szükség, hogy egyértelműsítsük a felelősséget és a munkafolyamatokat, miközben megerősítettük a vállalat technikai tehetségkészletbe vetett hitét.”

„Az Enrico Cardile által vezetett technikai osztály számíthat Rory Byrne tapasztalatára, és olyan mérnökökre, mint David Sanchez. Ez lesz az autó fejlesztésének sarokköve.”

„Hiszünk abban, hogy a Ferrari személyzete a legmagasabb szintet képviseli, és ebben a tekintetben egyáltalán nem irigykedünk riválisainkra. Ugyanakkor viszont döntő változtatásokra volt szükség, emelnünk kellett a mércét a felelősségvállalás tekintetében a részlegvezetők esetében.”

„Elmondtuk már néhányszor, de muszáj megismételnünk: egy olyan folyamat alapjait kezdtük el lefektetni, mely egy új és hosszan tartó győzelmi ciklushoz kell, hogy vezessen. Ez időbe fog telni, és lesznek olyan visszaesések, mint amiket most is tapasztalunk az eredményeket és a teljesítményt nézve. Viszont erővel és eltökéltséggel kell reagálnunk ezekre, és amilyen hamar csak lehet, vissza kell térnünk a csúcsra.”

„Mindannyian ezt akarjuk, és ezt várják tőlünk rajongóink is szerte a világon.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!