Friss hírek

Áttörés várható az amerikai piacon a Forma-1-ben

A McLaren leendő csapatfőnöke, Martin Whitmarsh úgy gondolja, hogy az amerikai gárda érkezése jót fog tenni a sportnak, és ha a vezetőség valóban teljesíteni tudja ígéretét, akkor komoly áttörés várható az amerikai piacon.

A McLaren leendő csapatfőnöke, Martin Whitmarsh úgy gondolja, hogy az amerikai gárda érkezése jót fog tenni a sportnak, és ha a vezetőség valóban teljesíteni tudja ígéretét, akkor komoly áttörés várható az amerikai piacon.

Az USF1 istálló vezetése, Peter Windsor és Ken Anderson tegnap, élő egyenes adásban ismertette jövőbeli terveit, melyek között számos érdekes, és hasznos ötlet kapott helyet, ami már csak a megvalósításra vár.

Az amerikai csapat mindent meg akar tenni annak érdekében, hogy közelebb hozza a nézőket a Forma-1-hez: televíziós műsorok készítését tervezi, és betekintést enged majd főhadiszállásába.

Hirdetés
 

Whitmarsh elmondta, hogy teljes mértékben támogatja a két szakember ötleteit és elképzeléseit, melyek segíthetnek a sport népszerűsítésében az Egyesült Államokban, amely még mindig a legnagyobb piacot jelenti az autógyártóknak.

“Egy amerikai bázisú forma-1-es csapat, ideális esetben legalább egy amerikai születésű versenyzővel, fantasztikus eszköz arra, hogy a Forma-1 részvényesei fontos promóciókat és kereskedelmi utakat nyissanak a világ legnagyobb gazdasága felé” – mondta a szakember az autosport.com-nak.

“A McLaren Mercedesnél már csak emiatt is támogatjuk Peter Windsort és Ken Andersont abban, hogy felállítsák az új USF1 istállót, és biztos vagyok abban, hogy az összes forma-1-es csapat menedzsmentje hasonlóan érez, mint mi.”

“Nem egyszerű időszak ez a szponzorok felkutatása szempontjából, éppen ezért Peter és Ken dolga sem lesz könnyű, de biztos vagyok abban, hogy ezt ők is nagyon jól tudják. Az viszont vitathatatlan, hogy ez egy tipikusan olyan projekt, ami nem lenne életképes a nemrég bevezetett költségcsökkentő intézkedések nélkül, amely az FIA és a FOTA érdeme.”

Whitmarsh azt is elmondta, hogy az Amerikai Nagydíj visszatérése minden eddiginél fontosabbá vált a tegnapi hivatalos bejelentést követően, és elárulta, már meg is tették a kezdeti lépéseket annak érdekében, hogy ismét legyen versenye az Egyesült Államoknak.

“Az Amerikai Egyesült Államok egyértelműen döntő piac a Forma-1-ben jelenlévő autógyártók, illetve számos szponzor számára egyaránt” – folytatta Whitmarsh.

“Az a tény, hogy jelenleg nincs versenye Amerikának, nagy kár, és talán nem is kell mondanom, de a McLaren Mercedesnél mindenki nagyon boldog lenne, ha visszatérne az Amerikai Nagydíj az f1-es versenynaptárba – vagy Indianpolisban vagy valahol máshol.”

“Az igazat megvallva, az Amerikai Nagydíj visszatéréséről nemrég tárgyaltunk már a FOTA egyik ülésén, így azt kell mondanom, mindez szerepel a csapatok kívánságlistáján, és azt is tudom, hogy az FIA illetve a FOM mindig is támogatta a csapatok óhaját.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Áttörés várható az amerikai piacon a Forma-1-ben
Brawn: Schumacher megérdemelten versenyez az F1-ben
A BMW nem akar visszatérni a Forma-1-be
Hat pilóta közül választ az Alpine, ahol még mindig Piastri miatt sopánkodnak
Hamilton a 2021-es vereség miatt tovább marad az F1-ben
Kiderült, Vettelnek mekkora esélye volt visszatérni a Red Bullhoz

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!