Autótörés, kutya és Hamilton-elsőség a második bahreini edzésen! - F1VILÁG.HU

Autótörés, kutya és Hamilton-elsőség a második bahreini edzésen!

HIRDETÉS
Lewis Hamilton zárta az élen a Forma-1-es Bahreini Nagydíj második szabadedzését is – a villanyfénynél megtartott gyakorlás igazán eseménydús volt, Alexander Albon ugyanis nagyot bukott, és egy kutya is a pályára rohant.
Lewis Hamilton Mercedes

Míg az első gyakorlást még világosban tartották a szahíri versenypályán, a második 90 perces tréninget már villanyfénynél rendezték meg.

Lewis Hamiltont viszont a változó körülmények semennyire sem befolyásolták: ezúttal is a leggyorsabb volt, 1 perc 28,971 másodperces idővel végzett az élen.

Az immáron hétszeres világbajnok sokáig az utolsó helyeken tanyázott, miután a Pirelli 2021-es abroncsait tesztelte, 25 perccel a leintés előtt azonban felkerültek autójára az idei lágy gumik, melyekkel verhetetlennek bizonyult.

Hamilton bő 3 tizedmásodperccel bizonyult gyorsabbnak, mint a Red Bull ifjú titánja, Max Verstappen a holland azonban a Pirelli közepes gumijaival futotta legjobbját. A Red Bullnál nem lehetnek teljesen elégedettek, a másik autójukkal köröző Alexander Albon ugyanis nagyot bukott a tréning során.

Albon a pálya utolsó kanyarjának kijáratán veszítette el uralmát versenygépe felett, és nagy tempóval a gumifalnak csapódott. A Red Bull csúnyán összetört, a thai versenyző azonban szerencsére nem sérült meg a balesetben.

A piros zászlók azonban előkerültek, majd néhány perces takarítás után folytatódhatott a körözés. Illetve egészen pontosan folytatódott volna, pár másodperc után ugyanis egy pályára rohanó kutya miatt ismét félbe kellett szakítani a tréninget.

A 3. helyen végül Valtteri Bottas zárt a Mercedesszel, és ezúttal is remekül szerepelt Sergio Perez a Racing Pointtal: a mexikói a 4. helyen zárt, megelőzve Daniel Ricciardót és Pierre Gaslyt.

A top 10-ben Lando Norris, Lance Stroll, Daniil Kvyat, illetve a fent már emlegetett Albon zárt.

Hirdetés

A Ferrarik ezúttal is meglehetősen hátul végeztek: Sebastian Vettel 1,1 másodperces hátránnyal 12. lett, Charles Leclerc pedig csak a 14. idővel zárt. Kettejük közé Carlos Sainz férkőzött be a McLarennel.

Meglepő módon Nicholas Latifi ezúttal 6 tizeddel gyorsabbnak bizonyult csapattársánál, George Russellnél, aki az utolsó helyen zárta a szabadedzést.

A Forma-1-es Bahreini Nagydíj programja szombaton, magyar idő szerint 12 órakor folytatódik a 3. szabadedzéssel, míg az időmérőt 15 órától rendezik.

A második szabadedzés végeredménye:

Forrás: Formula 1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!