Az Aguri számára az első pont felér egy győzelemmel - F1VILÁG.HU

Az Aguri számára az első pont felér egy győzelemmel

HIRDETÉS

A Super Aguri ügyvezető igazgatója, Daniel Audetto elmondta, úgy érzik, mintha megnyerték volna a Spanyol Nagydíjat, miután megszerezték első világbajnoki pontjukat a királykategóriában.

A Super Aguri ügyvezető igazgatója, Daniel Audetto elmondta, úgy érzik, mintha megnyerték volna a Spanyol Nagydíjat, miután megszerezték első világbajnoki pontjukat a királykategóriában.

Takuma Szato fantasztikus vezetést bemutatva megszerezte a Super Aguri első világbajnoki pontját a Spanyol Nagydíjon, ahol feltartva a Renault olasz versenyzőjét, Giancarlo Fisichellát, a nyolcadik helyen ért célba.

A gárda ügyvezetője, Daniel Audetto a futamot követően elmondta, mikor befutott japán versenyzőjük, úgy érezték, mintha megnyerték volna a nagydíjat. “Tudja, szakemberek vagyunk. Éppen ezért az utolsó körig koncentrálnunk kellett. Aztán mikor leintették a futamot, elszabadultak az érzelmek, úgy éreztük magunkat, mint a Ferrari, mikor megnyeri a versenyt.”

A meglepetéspont a Super Aguri 21. Forma-1-es versenyén érkezett, mely túlszárnyalta a kiscsapat elképzeléseit. Audetto azonban elmondta, nem szabad elszállniuk maguktól, továbbra is keményen kell dolgozniuk, hogy harcban legyenek ellenfeleikkel.

“Mindig fejlődni akarunk, azonban az embereknek meg kell érteniük, hogy kis csapat vagyunk, kis költségvetéssel, így nem tudunk olyan ütemben fejleszteni, mint a nagyok. Éppen ezért a sok pénzt a kreativitásunkkal és az ötleteinkkel próbáljuk kompenzálni. Csak erre koncentrálunk” – mondta.

“Aguri Suzuki és én komoly kihívást láttunk a sportban, ám sokan mellénk álltak, és elhitték, képesek leszünk legyőzni az elénk háruló akadályokat. Már az is hatalmas teljesítmény volt, hogy rajthoz tudtunk állni a tavalyi év első versenyén. Aztán a tizedik helyen végeztünk a szezonzáró Brazil Nagydíjon, ahol a hetedik leggyorsabb kört mi szereztük meg. Ez is nagy siker volt. Most viszont megmutattuk a világnak, hogy nem csak a szerencsének köszönhetően voltunk erősek Brazíliában, hanem azért, mert jól végezzük a dolgunkat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!