Az aktív versenyzők is részt vehetnek a fiatalok tesztjén - F1VILÁG.HU

Az aktív versenyzők is részt vehetnek a fiatalok tesztjén

HIRDETÉS

A Forma-1-es csapatok hivatalos versenyzői is részt vehetnek a hónap közepén esedékes fiatal pilóták tesztjén – erősítette meg a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hétfőn este.


A Forma-1-es csapatok hivatalos versenyzői is részt vehetnek a hónap közepén esedékes fiatal pilóták tesztjén – erősítette meg a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hétfőn este.

A sportot irányító testület a kiadott kommünikében bejelentette, a múlt hétvégi Brit Nagydíjon látott sorozatos gumiproblémák miatt azonnali hatállyal módosít a tesztekre vonatkozó szabályokon, és arra kéri majd a Motorsport Világtanácsot (WMSC), hagyja jóvá, hogy a hivatásos versenyzők is tesztelhessenek idény közben.

Ennek megfelelően a július 17-19. között esedékes fiatalok tesztjén a királykategória csapatai saját versenyzőikkel képviseltethetik magukat – noha a szervezet kijelentette, ők csak és kizárólag gumitesztekben segédkezhetnek.

„A legfontosabb az, hogy biztosítsuk a biztonságot a Forma-1-ben, és úgy hisszük, a Silverstone-ban látottak valódi biztonsági kockázatot jelentenek a versenyzők számára” – mondta Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke.

„Éppen ezért azt a döntést hoztuk, hogy a fiatal versenyzők tesztjén a csapatok saját pilótáik segítségét is felhasználhatják majd, akik a gumik fejlesztésén dolgozhatnak annak érdekében, hogy megoldódjanak a Brit Nagydíjon látott problémák.”

Az FIA a kiadott közleményben utalt arra, az eredetileg háromnaposra tervezett gyakorlást négynaposra bővíthetik majd.

A módosított feltételek ellenére a Mercedes AMG Petronas csapata nem vehet majd részt a silverstone-i teszten a Nemzetközi Bíróság korábbi döntése értelmében – ezt a brackley-i gárda is elfogadta.

Az FIA időközben arra kérte a Pirellit, biztosítsa a sportágat arról, a hétvégi Német Nagydíjon nem fordulnak elő hasonló gumiproblémák, mint Angliában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!