Friss hírek

Az Alfa Romeo főnöke szerint gyorsabbak voltak a Mercedesnél

Parádés teljesítményt nyújtott a vasárnapi Emilia-Romagna Nagydíjon az Alfa Romeo versenyzője, Valtteri Bottas, a csapatot irányító Frederic Vasseur pedig lapunknak nyilatkozva azt mondta, szerinte jobb tempóval rendelkeztek Imolában, mint a tavalyi világbajnok Mercedes.

Bottas az 5. helyen zárta a szezon negyedik versenyét Imolában, a futam hajrájában pedig képes volt nyomás alatt tartani a Mercedes versenyzőjét, George Russellt. Előznie végül nem sikerült, ám így is értékes pontokat szerzett az istállónak, mely jelenleg 25 szerzett ponttal a konstruktőri tabella 5. helyét foglalja el. Nem meglepő, hogy a finn pilóta teljesítményével a csapatfőnök, Fred Vasseur is elégedett volt a leintést követően.

„Jó verseny volt, de azt gondolom, a hétvége elejétől kezdve remek tempót tudtunk mutatni” – mondta az F1Világ.hu-nak nyilatkozva Imolában az Alfa Romeo csapatfőnöke. „Valtteri nagyszerű munkát végzett, a tempó megvolt, sőt, szerintem egy kicsit gyorsabbak is voltunk a futam végén, mint Russell.”

Hirdetés
 

„Ami viszont negatívum, hogy elkövettünk egy apró hibát a bokszkiállás során, amiért kár. De összességében parádés hétvégét zártunk, jó versenyünk volt szombaton, és jó versenyünk volt vasárnap is. Szóval elégedett vagyok.”

Maga Bottas természetesen ugyancsak nagyon elégedett volt az imolai teljesítménnyel, bár saját bevallása szerint megijedt egy kicsit, amikor a rajtnál kis híján belekeveredett Daniel Ricciardo és Carlos Sainz balesetébe.

„Szórakoztató verseny volt! Mindig jó pontokat szerezni, erős versenyünk volt egy olyan autóval, mely nagyon jónak tűnt” – mondta a rutinos versenyző. „Elégedett vagyok a dolgok alakulásával, habár veszítettem némi időt a bokszban. De 10 pontot azért sikerült gyűjteni, szóval elfogadjuk!”

„Egy kicsit megijedtem az elején, amikor nem tudtam elkerülni Ricciardót, amikor összeakadt Sainzcal, de szerencsére nem sérült meg az autó. Jó tempónk volt, főleg, amikor a közepes keverékre váltottunk. Csak a futam végén, amikor utolértem George-ot, akkor kezdett el szemcsésedni a jobb hátsó, ami miatt veszítettem a teljesítményből. A csapat remekül dolgozik, nagyszerű a légkör, és jó látni, hogy a fejlesztések működtek a pályán. Sok még a tennivaló, és rengeteg verseny áll előttünk, úgyhogy tudunk még fejlődni, és lehetnek élvezetes hétvégéink.”

A Forma-1-es világbajnokság két hét múlva, Miamiban folytatódik.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!