Az Alfa Romeo nem bánja, hogy Schumacher nem hozzájuk került - F1VILÁG.HU

Az Alfa Romeo nem bánja, hogy Schumacher nem hozzájuk került

Bár a tavalyi év során felmerült, hogy Mick Schumacher az Alfa Romeo színeiben debütál majd idén a Forma-1-ben, a német pilóta végül a Haas csapatához szerződött, míg a svájci-olasz istálló változatlan párossal vág neki a 2021-es szezonnak. Az Alfa Romeo technikai igazgatója alapvetően örül ennek.

Jan Monchaux a csapat új autójának bemutatója után nyilatkozott arról, az Alfa Romeo számára mindenképpen előnyös lesz 2021-ben, hogy olyan versenyzőkkel áll rajthoz az F1-ben, akik már kiválóan ismerik az istálló versenygépét.

A csapat a Kimi Räikkönen – Antonio Giovinazzi párossal száll harcba idén, habár felmerült, hogy egyik pilóta helyére Mick Schumacher érkezik majd.

„Határozottan gondolkodtunk ebbe az irányba. De nem a mi döntésünk volt, hogy Mick tőlünk kap-e lehetőséget. A Ferrari végül másképp döntött” – magyarázta Monchaux a Sky Deutschlandnak.

„A Ferrarinak és az Alfának megvannak a saját okaik a szponzoráció miatt is. Talán úgy gondolják, hogy az Alfa brand számára jobb, ha egy olasz ül az autóban.”

Monchaux szerint nem olyan nagy baj, hogy Schumacher végül nem hozzájuk került.

„Momentán azt mondanám, a rövidtávú jövőt – tehát az idei szezont – tekintve én inkább egy olyan versenyzőt preferálok, akit ismerek, és aki ismeri az autót. Ez jobb megoldás annál, mint felépíteni valakit, hogy a maximumot hozhassa ki belőle.”

„Azt gondolom, azok a csapatok, melyek egy vagy két versenyzőjüket lecserélték, és akár úgy döntöttek, hogy csak újoncokkal állnak rajthoz, a szükségesnél jobban megnehezítették a saját dolgukat.”

Az Alfa Romeo technikai igazgatója kétségkívül a Haas csapatára utalt, ahol Kevin Magnussentől és Romain Grosjeantól is megváltak, idén pedig két újonc pilótát, Mick Schumachert és Nikita Mazepint ültetik autóikba.

„Közép -és hosszútávon talán profitálnak belőle, de 2021-ben nehéz dolguk lesz – hacsak nem az új Charles Leclerc-t ültetik autójukba, aki már 2-3 verseny alatt képes felvenni a tempót. A mi helyzetünk ebből a szempontból nem olyan rossz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!