Verstappen vs. Ocon

Az Alfa Romeo teljesen felvásárolhatja a Saubert

Fotó: Alfa Romeo Sauber
Fotó: Alfa Romeo Sauber
Azok után, hogy az istálló idén már Alfa Romeo Racing néven szerepel a Forma-1-es bajnokságban, sajtóhírek szerint a Ferrari és az Alfa Romeo tulajdonosa, a Fiat Chrysler teljes egészében felvásárolhatja a Sauber csapatát.

Azok után, hogy az istálló idén már Alfa Romeo Racing néven szerepel a Forma-1-es bajnokságban, sajtóhírek szerint a Ferrari és az Alfa Romeo tulajdonosa, a Fiat Chrysler teljes egészében felvásárolhatja a Sauber csapatát.

 

A hinwili istálló tavaly lépett szövetségre az Alfa Romeóval, ám 2018-ban még csak névadó támogatója volt az istállónak az olasz gyártó.

 

A Sauber aztán múlt héten hivatalosan is bejelentette, az idei bajnokságban már Alfa Romeo Racing néven vesznek részt, és a hírek szerint az olasz autógyártótól érkező támogatás is megduplázódik, így jóval nagyobb költségvetésből gazdálkodhat majd Kimi Räikkönen csapata.

 

A megállapodás ellenére viszont az istálló központja továbbra is Svájcban, Hinwilben lesz, az Alfa Romeótól csupán pénzt kapnak, ezt leszámítva az olasz gyártónak nem sok köze lesz az alakulat működtetéséhez.

 

Az Auto Bild című német lap szerint azonban a Fiat Crysler hamarosan teljes egészében felvásárolhatja a Saubert. A lap szerint a FIAT főnökének, John Elkannak elővásárlási joga is van, melyet nyárig érvényesíthet.

 

Amíg ez meg nem történik, addig a csapat egy svájci-svéd befektetőcsoport kezében van, a Longbow Finance ugyanis még 2016-ban vásárolt többségi tulajdont. Az általuk létrehozott független cég, az Islero Investments AG birtokolja az istállót.

 

 

Kapcsolódó cikkek

Räikkönen: Nem voltak komoly elb*szásaink

Váratlan probléma miatt kellett a tervezettnél korábban kiállnia Kimi Räikkönennek a 2019-es Forma-1-es szezon idénynyitó versenyén, az Ausztrál Nagydíjon.

Hamilton az élen a Ferrarik előtt Melbourne-ben

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj szombati szabadedzésén. A brit versenyzőt Sebastian Vettel követi a második, Charles Lerclerc a harmadik helyen.

Räikkönen: Whiting nagyszerű ember volt

Az Alfa Romeo versenyzője, Kimi Räikkönen Ausztráliában elárulta, kiváló kapcsolatot ápolt a Forma-1 korábbi versenyigazgatójával, Charlie Whitinggal.

Räikkönen: Én sosem vagyok izgatott

Kimi Räikkönennek egyelőre fogalma sincs, hogy az Alfa Romeo hol áll a többi csapathoz képest az F1-es Ausztrál Nagydíj első két szabadedzése alapján.

Friss hírek