Az Alfa Romeo vezére semmit sem tud arról, hogy az Audi átveszi-e az F1-es csapatot - F1VILÁG.HU

Az Alfa Romeo vezére semmit sem tud arról, hogy az Audi átveszi-e az F1-es csapatot

HIRDETÉS
Az Alfa Romeo vezérigazgatója, Jean-Philippe Imperato azt mondja, jelen pillanatban fogalma sincs arról, hogy az Audi valóban átveszi-e majd a Sauber Forma-1-es csapatát akkor, amikor megérkeznek a száguldó cirkusz új motorszabályai.
24 ZHOU Guanyu (chi), Alfa Romeo F1 Team ORLEN C42, on the grid during the Formula 1 Rolex Grosser Preis Von Osterreich 2022, 2022 Austrian Grand Prix, 11th round of the 2022 FIA Formula One World Championship from July 8 to 10, 2022 on the Red Bull Ring, in Spielberg, Austria - Photo Xavi Bonilla / DPPI

Az Alfa Romeo a jelenlegi megállapodás szerint 2025 végéig lesz névadója a Sauber által működtetett F1-es istállónak, a hírek szerint viszont a száguldó cirkuszhoz hamarosan csatlakozni kívánó Audi felvásárolhatja a csapatot.

Az új, 2026-tól érvényes motorszabályokat hamarosan bejelenthetik a Forma-1-ben, a Volkswagen két márkája, az Audi és a Porsche pedig ekkor véglegesítheti szándékait. Míg utóbbi márka a Red Bull-lal léphet szövetségre, az Audi a hírek szerint az Alfa Romeo csapatát veheti át – bár végleges döntés erről még nincs.

Az Osztrák Nagydíj helyszínén, Spielbergben jelen volt Jean-Philippe Imperato, az Alfa Romeo vezérigazgatója, akit természetesen erről is megkérdeztek.

„Most 2022 van. Recesszióval és egyéb problémákkal kell megbirkóznunk, de az efféle szponzorációkat mindig három évre tervezem” – mondta az Alfa Romeo vezérigazgatója a Speed Week című lapnak a Sauberrel való együttműködés kapcsán. „Jelenleg fogalmam sincs 2026-ról, de 2023-ban és 2024-ben is együttműködünk a Sauberrel. Hosszú távra szóló megállapodásunk van, de időszakonként értékeljük ki.”

A szakember azt mondja, nagyon elégedettek a Sauberrel való partnerséggel, és az F1-es projekttel.

„Ami a Sauberrel való közös munkát illeti, igen. Ha pedig a beruházásnak köszönhető bevételekről beszélünk, akkor is igen a válaszom. A Sauberrel való kooperáció rendkívül jól működik. És látom, hogy Valtteri Bottas és Guanyu Zhou is imádják az Alfa Romeóikat!”

„Egyértelmű fejlődést látunk a csapattól 2021-hez képest, ez pedig pozitívum.”

Nemrég felmerült, hogy az Alfa Romeo egyéb versenysorozatokban is kipróbálhatja magát, a vezérigazgató viszont azt mondja, ez jelenleg nincs napirenden.

„Nem, most nem. A Forma-1-re fókuszálunk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!