Az Alfa Romeónál „nem vakok”, tudják, hogy az Audi érdeklődik a Sauber iránt - F1VILÁG.HU

Az Alfa Romeónál „nem vakok”, tudják, hogy az Audi érdeklődik a Sauber iránt

Az Alfa Romeo „nem vak”, tudják, hogy az Audi érdeklődik a Sauber iránt

A Forma-be 2026-ban megérkezni kívánó Audit már több istállóval is összefüggésbe hozták: az ingolstadti gyártó a McLarenbe is megpróbálta bevásárolni magát, majd a Williamsszel és az Aston Martinnal is szóba hozták. A legfrissebb hírek szerint viszont most úgy tűnik, az Audi a Sauberrel léphet majd szövetségre, mely 2019 óta Alfa Romeo néven szerepel a Forma-1-ben.

Az olasz autógyártó viszont nem birtokolja és működteti az F1-es csapatot, mindez pedig abszolút nyitva hagyja a lehetőséget arra, hogy az Audi a jövőben szövetségre lépjen a svájciakkal. Az Osztrák Nagydíj hétvégéjén Jean-Philippe Imparato a Motorsport.com című lapnak elárulta, pontosan tudja, hogy érdeklődik az Audi, ettől azonban még nem fognak változtatni F1-es terveiken.

„El kell mondjam, nem vagyok teljesen vak. De könnyű dolog ez számomra, nincs semmi probléma. Nem fogjuk megváltoztatni az Alfa Romeo üzleti modelljét” – mondta Imparato, amikor az Audi Sauberrel kapcsolatos érdeklődéséről kérdezték.

„Ha egy nap valaki megtesz egy lépést, bármi is legyen az, meghozzuk a szükséges lépést, ennyi. Tényleg nincs rajtunk stressz. Bőven van területünk játszani. Egy olyan brandként, mint az Alfa Romeo, mely 112 éve létezik, a világ nyitva áll számunkra. Ez egy pozitív történet üzleti szempontból. Hosszú évek után a 2021-es év volt először nyereséges az Alfa Romeo számára. Szóval tényleg nem aggódunk. Egyáltalán nem ijedtem meg, nem félek, de még csak nem is aggódom azon egyeztetések miatt, melyekről a paddockban hallottam. Kellően nyugodt vagyok ahhoz, hogy minden egyes nap az üzletre koncentráljak.”

Imparato azt mondja, a Sauber és az Alfa Romeo közti együttműködés tökéletesen működik, szerinte „ez a világon a legjobb befeketés”, hiszen anélkül profitálnak az F1-es szereplésből, hogy óriási költségek árán csapatot kellene alapítaniuk.

„A sauberes kollégákkal egy új üzleti modellt vezettünk be, miszerint duális irányítás mellett dolgozunk. Tökéletesen tudjuk, és mondjuk is, hogy Frederic [Vasseur] irányítja a csapatot kezdettől fogva, és nem voltak kisiklások, még ha voltak is nehéz időszakok. Nem mozdultunk, mert nem változtatunk stratégiát minden reggel. Alfaként pedig támogatom őket, és mindent bevetek annak érdekében, hogy támogassam a fejlődést. Évről évre, versenyről versenyre fejlődnünk kell, még ha olykor küszködünk is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!