Friss hírek

Az Alfa Romeót is meglepte, hogy nem hozzájuk került Schumacher

Az Alfa Romeo Forma-1-es csapatát irányító Frederic Vasseur nem igazán ért, Mick Schumacher miért került végül a Haas alakulatához.

Schumacher tavaly év eleje óta a Ferrari versenyzői akadémiájának tagja, idén pedig megnyerte a Forma-2-es bajnokságot, így 2021-ben bemutatkozhat a Forma-1-ben.

Sokáig arról szóltak a hírek, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia az Alfa Romeo színeiben debütálhat majd, végül azonban a Ferrari úgy döntött, a Haas csapatánál helyezi el az ifjú német pilótát.

Az Alfa Romeo csapatfőnöke, Frederic Vasseur a Blick című svájci lapnak azt mondta, ő sem érti, miért nem hozzájuk került Schumacher.

„Talán a Ferrari számára több értelme volt annak, hogy Micket a Haas csapatához viszik, [Antonio] Giovinazzit pedig megtartják nálunk a csapat stabilitása miatt. De nem tudom” – mondta Vasseur.

Miközben a Haas csapata egyre szorosabbra fűzi a Ferrarival való kapcsolatát, az Alfa Romeót F1-es csapatát működtető Saubernek 2021 végéig van szerződése a maranellóiakkal. Vasseur elárulta, egyáltalán nem kizárt, hogy a jövő év végén felbomlik a felek együttműködése.

„2021 végéig köt a szerződésünk a Ferrarival. Utána meglátjuk, mi lesz, hiszen a következő szerződésnek 2022-től 2026-ig kellene szólnia.”

Arra a kérdésre, hogy lesz-e folytatás, az Alfa Romeo csapatfőnöke azt mondta: „Soha nem lehet biztosra mondani az ilyet. Olyan ez, mint a házasság. Nincs garancia arra, hogy örökre ugyanazzal a nővel maradsz!”

„Egy partnerségben mindig kalkulálni kell azzal, hogy vannak hullámhegyek és hullámvölgyek, szóval fel kell tennünk a kérdést: ’Mi a legjobb megoldás?’.”

„Egészen eddig a Ferrari egy szolid partner volt.”  

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!