Az AlphaTauri autója teljesen megújult 2023-ra - F1VILÁG.HU

Az AlphaTauri autója teljesen megújult 2023-ra

HIRDETÉS
Teljesen megújult az AlphaTauri Forma-1-es csapatának autója a 2023-as idényre – ezt mondja az istálló csapatfőnöke, Franz Tost, aki arról is beszélt, tavaly a költségplafon miatt egész egyszerűen nem tudták orvosolni a problémás területeket.
Digital Lighthouse / Red Bull Content Pool // SI202302110221 // Usage for editorial use only //

A faenzai istálló 2022-ben a vártnál gyengébb teljesítményt nyújtott: a Yuki Tsunodával és Pierre Gaslyval felálló csapat csak a 9. helyen zárta a konstruktőrök versenyét, autója ugyanis nem bizonyult valami versenyképesnek. Az AlphaTauri ráadásul hiába azonosította a problémás területeket, azok megoldása olyan komoly összegeket emésztett volna fel, hogy úgy döntöttek, nem éri meg költeni a tavalyi modellre.

A csapat a hétvégén mutatta be 2023-as versenyautóját: bár az AT04-es modellről csupán néhány számítógépes animációt tettek közzé, néhány változás már első ránézésre is észrevehető. Franz Tost csapatfőnök pedig elárulta, autójuk szinte teljesen átalakult a tél folyamán. 

„A váltót és a felfüggesztés számos alkatrészét leszámítva ez egy teljesen új autó” – magyarázta a szakember újságíróknak nyilatkozva.

„Küszködtünk egy kicsit az autó teljesítményével, a szezon során pedig azonosítani tudtuk a problémákat. A költségvetési plafon miatt viszont nem tudtunk mindent megváltoztatni, amit szerettünk volna.”

Tost elárulta, emiatt úgy döntöttek, elkezdenek a 2023-as autó fejlesztésére fókuszálni.

„Úgy voltunk vele, ’oké, fektessünk mindent az AT04-esbe az új autóba. Sok mindenen változtattunk a tervezést tekintve, és mostanáig minden számadat azt mutatja, hogy jó irányba mentünk tovább. De úgyis a köridő dönt majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!