Az AlphaTauri egy pofonegyszerű trükkel kerülte el azt a hibát, amit a Mercedes elkövetett - F1VILÁG.HU

Az AlphaTauri egy pofonegyszerű trükkel kerülte el azt a hibát, amit a Mercedes elkövetett

HIRDETÉS
Egy pofonegyszerű megoldással kerüli el évek óta azokat a hibákat az AlphaTauri Forma-1-es csapata, melybe múlt hétvégén belefutott a többszörös világbajnok Mercedes.
MONZA, ITALY - SEPTEMBER 06: Daniil Kvyat of Russia driving the (26) Scuderia AlphaTauri AT01 Honda in the Pitlane before the F1 Grand Prix of Italy at Autodromo di Monza on September 06, 2020 in Monza, Italy. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

A vasárnapi Olasz Nagydíjon a győzelemre hajtó Lewis Hamilton 10 másodperces stop-and-go büntetést kapott azért, amiért a biztonsági autó bentléte alatt a lezárt bokszutcába hajtott be.

A brit versenyző nem vette észre a pálya bal oldalán erre utaló jelzéseket, csapata pedig az FIA információs képernyőjén siklott el a versenyirányítás által közölt információ felett.

Az AlphaTauri csapatmenedzsere, Graham Watson a Motorsport.com című lapnak adott interjúban elárulta, ők már évek óta használnak egy olyan rendszert, mely lényegében felolvassa nekik a versenyirányítás által küldött üzeneteket.

„Gyanítom, a Mercedesnek nincs hasonló rendszere, máskülönben tudták volna. A mi bokszutcai vezérlőpultunknál viszont én 3 éve bevezettem egy komputerizált felolvasórendszert az FIA összes üzenetéhez” – mondta a szakember.

„Szóval amikor az FIA azt mondja, a ’bokszutca zárva’, mely üzenet a 3. oldalon ugrik fel, én kapok egy számítógép által generált hangüzenetet. Egy női hang szólal meg, ’szőke amerikainak’ hívom az akcentusa miatt. És szólt, hogy a bokszutca zárva.”

„A mérnökök szóltak, hogy behívhatjuk Daniilt [Kvyat] a biztonsági autó alatt, én pedig kiabáltam, hogy ’ne, ne jöjjünk be, ne jöjjünk be’. Csak néztek rám, én pedig mondtam, hogy ’a bokszutca zárva, a bokszutca zárva’.”

„Szóval kint maradtunk. De aztán láttam, hogy Hamilton kiáll, és arra gondoltam, hogy ’elb*sztam, sportigazgatóként ekkorát hibáztam?’. Hiszen egy olyan csapat, mint a Mercedes, nem követ el ilyen hibákat.”

„De aztán ránéztem a monitorra ismét. ’Nem, nem, 100 százalék srácok, ne jöjjünk ki. A pályán kell maradni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!