Az AlphaTauri főnöke szerint Mick Schumacher apjával az oldalán még mindig az F1-ben lenne - F1VILÁG.HU

Az AlphaTauri főnöke szerint Mick Schumacher apjával az oldalán még mindig az F1-ben lenne

HIRDETÉS
Szívesen lehetőséget adott volna Mick Schumachernek a Forma-1-ben Franz Tost, az AlphaTauri, illetve a Red Bull azonban soha nem tárgyalt a német versenyzővel.
Mick Schumacher, Mercedes, seat fit

Schumacher a Ferrari akadémiájának tagjaként a Haas csapatának színeiben került a Forma-1-be még 2021-ben, az amerikai istállónál pedig két szezont töltött el. Mivel a csapat vezetése nem volt elégedett a teljesítményével, szerződését végül nem hosszabbították meg, így Schumachernek idén nem jutott hely a mezőnyben. A száguldó cirkusztól viszont nem távolódott el, a Mercedes tartalékversenyzője lett, és abban bízik, lesz még lehetősége arra, hogy az F1-ben versenyezzen.

Franz Tost már korábban is beszélt arról, ő szívesen dolgozott volna együtt a német pilótával, most pedig egy interjúban újra megemlítette, véleménye szerint az ifjú Schumachernek helye lenne a mezőnyben.

„Szerettem volna együtt dolgozni vele, de mindig a Ferrari akadémiai versenyzője volt, szóval nem keltette fel az érdeklődésünket. Viszont megérdemel egy helyet a Forma-1-ben” – mondta az AlphaTauri csapatfőnöke.

„És egyetértek a nagybátyjával, Ralffal abban, hogy ha az édesapja ott lett volna mellette, Mick még a Forma-1-ben lenne. Ez 100 százalék. Már pusztán Michael személyisége teljesen mást eredményezett volna számára mindenben.”

„Nem akarom a Micket körülvevő embereket kritizálni, de teljesen másképp alakult volna a történet, ha Michael Schumacher egyezkedett volna egy csapatfőnökkel.”

Nemrég a Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff is arról beszélt, véleménye szerint a Haas csapatfőnöke, Günther Steiner nem így bánt volna az ifjú némettel, ha Michael Schumacher segíteni tudta volna fiát karrierjének alakításában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!