Az AlphaTauri versenyzői nagyon sokat várnak az új fejlesztésektől - F1VILÁG.HU

Az AlphaTauri versenyzői nagyon sokat várnak az új fejlesztésektől

Igazán nagy reményeket fűz az AlphaTauri új fejlesztéseihez az olasz kiscsapat versenyzőpárosa, Pierre Gasly és Yuki Tsunoda. Előbbi pilóta számára különösen izgalmasnak ígérkezik a Francia Nagydíj, hiszen hazai közönsége előtt gurulhat pályára.

Az AlphaTauri számára meglehetősen nehezen alakult az elmúlt időszak, a csapat pedig jelenleg mindössze a 8. helyet foglalja el a konstruktőri pontversenyben. A hétvégén, Franciaországban viszont egy jelentősebb fejlesztési csomaggal gurulnak pályára a faenzai istálló versenyautói, melyektől a versenyzők komoly javulást várnak.

Pierre Gasly azt reméli, az elmúlt időszak nehézségei után végre újra rendszeresen pontokért harcolhatnak majd – kezdve hétvégi, hazai versenyével.

„Az ausztriai egy felejthető hétvége volt, szóval különösen várom már, hogy újra versenyezzünk a Paul Ricardon” – mondta a fiatal pilóta. „Bízom abban, hogy sokkal jobban alakulnak majd a dolgok azokkal a fejlesztésekkel, melyek felkerülnek az autóra ezen a hétvégén. Főleg az aerodinamikai oldalt érintik, és igazán előrelépést kell, hogy jelentsenek a teljesítményben, úgyhogy várom már, hogy kipróbáljam őket annak reményében, hogy ismét a pontokért harcolhatunk majd.”

„Különleges hétvége vár rám, hiszen ez lesz a hazai versenyem – főleg azért is, mert van némi bizonytalanság a Francia Nagydíj jövőjével kapcsolatban. Nem vagyunk biztosak abban, hogy marad-e a versenynaptárban, vagy sem, szóval szeretném kiélvezni a pillanatot, és megosztani a rajongóimmal, támogatóimmal, és a francia F1-es versenyzés szerelmeseivel.”

Az AlphaTauri másik versenyzője, Yuki Tsunoda szintén azt reméli, az újításoknak hála szintet tudnak lépni.

„Az ausztriai a szezon egyik legnehezebb versenyhétvégéje volt eddig, a sprintfutamos formátum pedig csak még rosszabbá tette” – mondta a japán pilóta.

„Most egy olyan pályára érkezünk, ahol szükség van egy olyan beállításra, ami jól működik a közepesen gyors kanyarokban. Ez elég nehéz lehet, hiszen vannak tempós egyenesek is, illetve a Signes nevű forduló – emellett pedig lassú és közepesen gyors kanyarok az 1-es és 3-as szektorok végén. Alapvetően ez kiemelné az autónk bizonyos gyenge pontjait, de lesznek fejlesztések Franciaországban, szóval remélhetőleg nem így lesz.”

„Egy elég jelentős csomagunk lesz, nem pedig kisebb fejlesztések. Az újításokkal arra fókuszálunk, hogy nagyobb terhelést adjunk az autónak, ebben a tekintetben ugyanis eléggé gyengék voltunk a közepesen gyors és a tempós kanyarokban. Remélhetőleg a fejlesztéseknek hála következetesebbek leszünk, és újra a középmezőny elejében harcolhatunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!