Az Alpine alaposan megfontolja, kit ültet Alonso helyére - F1VILÁG.HU

Az Alpine alaposan megfontolja, kit ültet Alonso helyére

Minden lehetőséget számba vesz az Alpine Forma-1-es csapata azzal kapcsolatban, hogy ki vegye át az idény végén távozó Fernando Alonso helyét 2023-ban.

A francia istálló eredetileg Oscar Piastrit szerette volna autójába ültetni jövőre, az ausztrál pilóta azonban kikosarazta a csapatot, kiderült ugyanis, szerződést kötött a McLarennel. A Forma-1 szerződéseket felügyelő bizottsága a héten vizsgálta az ügyet, és végül megállapította, hogy Piastri Alpine-nal kötött megállapodása érvénytelen, így a tavalyi Forma-2-es bajnok jövőre a McLarennel mutatkozhat be az F1-ben.

Mindez az jelenti, hogy az Alpine-nak új versenyző után kell néznie: Alonso ülésére több versenyző is pályázik, felmerült Daniel Ricciardo és Mick Schumacher neve is, a legfrissebb hírek szerint azonban a csapat előrehaladott tárgyalásokat folytat a Red Bull-lal Pierre Gasly szerződtetése kapcsán.

Otmar Szafnauer, az Alpine csapatfőnöke szombaton elárulta, vannak érdeklődők, és alaposan átgondolják majd döntésüket.

„Azt gondolom, szerencsések vagyunk, hogy nagy érdeklődés mutatkozik az ülésünkre” – mondta a szakember Hollandiában. „Szóval időt szánunk a dologra, megfontoljuk a helyzetet. De, mint mindenki más, mi is a leggyorsabb versenyzőt akarjuk, egy olyat, akinek van tapasztalata, következetessége és sebessége. Szóval megnézzük, ki elérhető arra, hogy betöltse ezt a szerepkört.”

Szafnauer elárulta, hétfőn döntenek majd arról, hogy felmentik-e a munkavégzés alól tartalékversenyzőjüket, a jelenleg is szimulátorban dolgozó Piastrit.

„Ezen a hétvégén velünk van, dolgozik a szimulátorban, a sorsáról pedig majd döntésünk… Ezen a hétvégén még folytatjuk a munkát” – mondta a szakember. „Pár nap van már csak hátra, a szombat és a vasárnap, és aztán hétfőn már vele leszünk, és eldöntjük, hogyan tovább.”

Arra a kérdésre, hogy megfontolják-e, hogy szerződése lejárta előtt elengedjék a McLarenhez, az Alpine főnöke így felelt: „Hétfőn eldöntjük. Nem akarok itt ezen gondolkodni, mert több szempontot kell figyelembe venni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!