Az Alpine állítja, joguk van igényt tartani Piastri szolgálataira - F1VILÁG.HU

Az Alpine állítja, joguk van igényt tartani Piastri szolgálataira

Az Alpine Forma-1-es csapatánál állítják, jogilag teljesen érvényes az a szerződés, melynek alapján a héten bejelentették, 2023-ban Oscar Piastri lesz az egyik versenyzőjük a száguldó cirkuszban.

Az enstone-i istálló kedden erősítette meg, az ausztrál tehetség veszi át az Aston Martinhoz távozó Fernando Alonso helyét jövőre, így ő lesz majd Esteban Ocon csapattársa. Pár órával a bejelentés után azonban Piastri közösségi oldalain rövid közleményt adott ki, melyben leszögezte, nem állapodott meg a csapattal, és nem fog náluk versenyezni 2023-ban.

„Megtudtam, hogy a beleegyezésem nélkül az Alpine F1-es csapata kiadott egy közleményt késő délután, miszerint náluk vezetek majd jövőre. Ez nem igaz, nem írtam alá szerződést az Alpine-nal 2023-ra. Nem fogok az Alpine-nál vezetni 2023-ban” – szögezte le Piastri.

Úgy tudni, Piastri ellenállásának legfőbb oka, hogy menedzsere, Mark Webber kőkeményen dolgozik azon, hogy a fiatal pilóta jövőre a McLarennel mutatkozhasson be a Forma-1-ben, és állítólag közel is jutottak a megállapodáshoz.

Piastrinak hosszú távú szerződése van az Alpine-nal, a csapatnak pedig állítólag versenyzői ülést kell biztosítania neki 2023-ra, ha meg akarja tartani őt. A kérdés az, mi az ezzel kapcsolatos határidő, és mikor van az, amikor az Alpine-nak már nincs lehetősége megtenni ezt.

Piastri ellenállása nyilvánvaló, az Alpine-nál ugyanakkor biztosak benne, minden joguk megvan ahhoz, hogy 2023-ra megtartsák az ausztrál pilótát. Mindez azt jelenti, hogy amennyiben nincs egyetértés, akkor a Forma-1 szerződésekkel foglalkozó bizottságának is bele kell folynia az ügybe. A független ügyvédekből álló testület alaposan átolvassa majd az említett szerződéseket, és megállapítja, hogy kinek milyen jogai vannak a következő idényre.

Otmar Szafnauer, az Alpine csapatfőnöke még kedden azt mondta, jogukban áll igényt tartani Piastri szolgálataira.

„Jogunk van foglalkoztatni őt. Van számunkra prioritás” – mondta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!