Az Alpine azt reméli, Gasly új szintre emeli a csapatot 2023-ban - F1VILÁG.HU

Az Alpine azt reméli, Gasly új szintre emeli a csapatot 2023-ban

HIRDETÉS
Az Alpine vezérigazgatója, Laurent Rossi azt reméli, a csapat újonnan szerződtetett versenyzője, Pierre Gasly képes lesz felhasználni Forma-1-es tapasztalatát ahhoz, hogy az istállónál egyfajta „technikai vezetővé” lépjen elő, új szintre emelve ezzel az egyesületet.
Pierre Gasly, Alpine

Gasly az AlphaTauritól érkezett a francia csapathoz, ahol honfitársa, Esteban Ocon csapattársa lesz majd. A 26 esztendős versenyző pályafutása során eddig 108 F1-es versenyen állt rajthoz, a 2020-as Olasz Nagydíjon pedig győzni is tudott. Gasly a szezonzárót követő abu dhabi teszten már vezethette új csapata tavalyi autóját, elmondása szerint pedig rengeteg potenciált lát az Alpine-ban.

Az enstone-i istálló 2022-ben a McLarent megelőzve a 4. helyen zárta a konstruktőri bajnokságot, idén pedig természetesen szeretne még közelebb kerülni a három topcsapathoz. Laurent Rossi vezérigazgató azt reméli, Gasly érkezésével sikerül szintet lépniük 2023-ban.

„Remélhetőleg képes lesz azt hozni a csapathoz, amire szükségünk van – tehát folytatni tudjuk majd az autó fejlesztését, mivel momentán nagyon benne vagyunk a középmezőnyben, szóval feljebb kell lépnünk az autóval” – magyarázta a szakember. „Ehhez pedig olyan versenyzőkre van szükség, akik nemcsak képesek gyorsan menni és pontokat szerezni azzal a potenciállal, amit az autó nyújt nekünk, hanem képesek azt a következő szintre emelni.”

„Ez pedig azt jelenti, hogy már a pénteki edzésektől kezdve visszajelzéseket kell adniuk a csapatnak, és megfelelő irányba kell terelniük az egész istállót, hogy az autó fejlődni tudjon. Azt reméljük, Pierre ezt fogja majd nyújtani nekünk. Gyanítom, az AlphaTaurinál sok szempontból ő volt a technikai vezető. Szeretnénk, hogy ezt folytassa nálunk, hogy fejlődjön a csapat, és ő is velünk fejlődjön, miközben eljuttat bennünket egy következő szintre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!