Friss hírek

Az Alpine fellebbez Alonso büntetése ellen

Súlyos időbüntetést kapott Fernando Alonso az Amerikai Nagydíj leintését követően, ám a csapata nem hagyja elveszni a spanyol pilóta hetedik helyezését. Szerintük több okból sem állja meg a helyét az utólagos hátrasorolás.

Fernando Alonso egy tízmásodperces stop&go büntetésnek megfelelő 30 másodperces időbüntetést kapott a vasárnapi Amerikai Nagydíjon, miután az autóján meglazult a jobb oldali visszapillantó tükör, ami több, mint fél órával később lerepült róla. Az FIA felügyelői erre a verseny során nem reagáltak, a Haas viszont óvást nyújtott be a verseny eredménye ellen, és csak ennek következtében büntették meg Alonsót.

Az Alpine azt követően sérült meg, hogy Alonso hátulról nekiütközött az ellene védekező Lance Strollnak. Alonso a sérült autóval a hetedik helyen ért célba, ám a büntetését követően a tizenötödikre csúszott vissza. Az Alpine egy közleményben reagált a büntetésre.

Hirdetés
 

A BTW Alpine F1 Team csalódottan veszi tudomásul a 14-es autójával szemben utólag kiosztott időbüntetést az Amerikai Nagydíjon, ami sajnálatos módon Fernando pontjainak elvesztését jelenti. A csapat sportszerűen reagált és szerkezetileg biztonságosnak ítélte az autót a 22. körben történt balesetet követően, amely során Stroll felelősségéből fakadóan a jobb oldali visszapillantó tükör levált a karosszériáról.

A verseny során az FIA joggal használhatja a fekete-narancs zászlót, ha veszélyesnek ítél meg egy autót, ám ebben az esetben úgy döntöttek, erre nincs szükség. Ráadásul a versenyt követően az FIA delegáltja szabályosnak minősítette az autót. Emellett a csapat tudomása szerint az óvást 24 perccel a határidő után nyújtották be, így azt nem lett volna szabad elfogadni. A büntetést így érvénytelennek kell minősíteni.

Az esetet követően egyébként Stroll is büntetést kapott, erről itt írtunk részletesebben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Az Alpine fellebbez Alonso büntetése ellen
Kiderült, hol lesznek F1-es sprintfutamok jövőre
Alonso frusztrált ugyan, de azt mondja, örökké hálás lesz az Alpine-nak
Az FIA szerint jó döntést hoztak, hogy megemelik a padlóélek magasságát a Forma-1-ben
Hockenheim nem akar F1-es versenyt rendezni jövőre
Norris idén is le tudta nyűgözni a McLaren főnökét

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!