Friss hírek

Az Alpine-főnök elvette volna az autót Alonsóéktól, ha nem viselkednek

Komoly ultimátumot adott Laurent Rossi, az Alpine ügyvezető igazgatója a csapat versenyzőinek, miután azok a Brazil Nagydíj sprintfutamán kétszer is összeütköztek. „Kár lett volna két másik pilótával befejeznünk a szezont” – mondja.

Az interlagosi sprintversenyen Fernando Alonsónak és Esteban Oconnak egyetlen kör is elég volt ahhoz, hogy egymás autóin sérülést okozva semmissé tegyék a 6. és 7. rajthely előnyeit a csapat számára. A két pilótának a komplikációk miatt így a mezőny második feléből kellett startolnia a vasárnapi futamon, ekkor viszont kimaradtak a bajból és a hajrában kicsit még össze is dolgoztak, így végül Alonso az 5., Ocon a 8. helyen zárta a futamot.

A két nap között azonban az istálló ügyvezető igazgatója elmondása szerint komoly fejmosást tartott a pilótáknak, még azt is kilátásba helyezve, hogy ha vasárnap is folytatják a csapatnak ártó rivalizálást, más versenyzőknek adja az autóikat az Abu Dhabi Nagydíjra.  

Hirdetés
 

„Addig versenyezhetnek, amíg a csapat nem jön ki belőle rosszul, és ez megtörtént a múlt hétvégén” – mondta Rossi. „Emlékeztettem őket a szerződésükre, és felhívtam a figyelmüket arra, hogy rengeteg versenyző ácsingózik a helyükre, és nagy kár lenne, ha két másik pilótával kellene befejeznünk a szezont, még ha sokba is került volna ez nekem.”

„Megérezték a felelősségüket, és másnap nagyszerű munkát végeztek. Ez a gyilkos ösztön teszik ezeket a versenyzőket hihetetlen bajnokokká. Olykor persze kissé túl messzire mennek, de az én feladatom az is, hogy visszarángassam őket egy jobb állapotba.”

Az erősen záruló interlagosi hétvége után az Alpine 19 pont előnyt őriz a McLarennel szemben a konstruktőri tabella negyedik helyéért folyó harcban. Bár ez kényelmes előny, hiszen a McLaren idén sprint nélküli hétvégén még csak egyszer, Szingapúrban szerzett ennél több pontot, Rossi elmondta, hogy szükség esetén készek csapatutasítást alkalmazni a pilótáik között, aminek engedelmeskedni is fognak.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Az Alpine-főnök elvette volna az autót Alonsóéktól, ha nem viselkednek
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!
Verstappen elárulta, melyik volt a leggyengébb hétvégéje idén
Wolff: Senki más nem fog nyolc világbajnoki címet szerezni
Marko: Verstappenhez jelenleg senki sem mérhető

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!