Az Alpine-főnök odaszúrt az FIA-nak: Nem rakétatudomány megoldást találni az ijesztő Ocon-incidens után! - F1VILÁG.HU

Az Alpine-főnök odaszúrt az FIA-nak: Nem rakétatudomány megoldást találni az ijesztő Ocon-incidens után!

Az Alpine Forma-1-es csapatának sportigazgatója, Alan Permane szerint „nem rakétatudomány” megoldani azt a problémát, ami a vasárnapi Azeri Nagydíjon merült fel Esteban Ocon kerékcseréjekor. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) azt ígérte, a hétvégi Miami Nagydíjra már módosít a procedúrákon.

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, Esteban Ocon meglehetősen ijesztő helyzetbe keveredett, amikor az utolsó előtti kör végén igyekezett megejteni egyetlen kötelező kerékcseréjét. A francia pilóta nagy tempóval érkezett meg a bokszutcába, annak elején viszont már fotósok készülődtek arra, hogy fényképeket készítsenek a dobogósokról, illetve a parc fermébe érkező versenyautókról. Baleset szerencsére nem történt, a versenybírók azonban beidézték az FIA képviselőit, akik azt ígérték, a hétvégi Miami Nagydíjra változtatásokat eszközölnek, hogy hasonló incidens a jövőben ne fordulhasson elő.

Alan Permane szerint nem lesz túl bonyolult dolog megoldást találni.

 

„Olyasvalami ez, amit már láttunk korábban is. Nem tudom, miért, de beengedik a fotósokat. Megértem, hogy fotókat akarnak készíteni, ahogy az autók megérkeznek a parc fermébe, de a versenypálya ilyenkor még aktív. Nem gondolom azt, hogy rakétatudomány lenne ezen probléma orvoslása…”

Permane hozzátette, bár veszélyesnek tűnt az incidens, véleménye szerint Ocon kézben tartotta a helyzetet.

„Rob, a vezető szerelőnk szólt a rádión, hogy emberek vannak a bokszutcában, Esteban pedig 80 km/h-s sebességgel érkezett, szóval ne felejtsük el, hogy nagyon gyorsan meg tudta volna állítani az autót, ha szükség lett volna rá. Szóval, bár ijesztőnek tűnt, azt gyanítom, abszolút kontroll alatt tartott mindent, és senki sem volt komoly veszélyben.”

„Egy kicsit olyan volt, mint egy B-csoportos raliversenyen, ahol buliznak a rajongók, amikor ő megérkezik…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Az Alpine-főnök odaszúrt az FIA-nak: Nem rakétatudomány megoldást találni az ijesztő Ocon-incidens után!
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük
Lassan nekilát a saját váltó fejlesztésének az Aston Martin
Gasly gratulál Oconnak, de csalódott a saját versenye miatt
Stroll: Nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek…

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!