Az Alpine-főnök reagált a vezérigazgató kritikáira - F1VILÁG.HU

Az Alpine-főnök reagált a vezérigazgató kritikáira

Reagált az Alpine Forma-1-es csapatát irányító Otmar Szafnauer azokra a mondatokra, melyeket az istálló vezérigazgatója, Laurent Rossi fogalmazott meg a múlt hétvégi Miami Nagydíjon.

A francia istálló annak reményében vágott neki a 2023-as szezonnak, hogy képes lesz felvenni a versenyt az F1 topcsapataival, ehhez képest azonban kiábrándító formában kezdett, és 14 megszerzett ponttal jelenleg csak a konstruktőri bajnokság 6. helyét foglalja el. Az istálló teljesítményével pedig finoman szólva sincs megelégedve Laurent Rossi vezérigazgató, aki a Miami Nagydíj hétvégéjén véleményezte az enstone-i csapat teljesítményét.

„Csalódást keltő, komolyan rossz. Az idei szezonkezdet a teljesítmény és a végrehajtás területén is gyengének bizonyult. A bajnokságban elfoglalt pozíciónk nem tükrözi a befektetett erőforrások mértékét. Jelenleg nagyon messze vagyunk a kitűzött célunktól. Nemcsak a nyilvánvaló teljesítménybeli hiányosságokról beszélek, hanem arról az eshetőségről is, hogy a hozzáállás nem üti meg a csapat korábban felállított mércéjét” – magyarázta a szakember, aki aztán arról beszélt, dühítő, hogy az Alpine amatőr hibákat is elkövetett az évad elején.

 

„Elnézést a kifejezésért, de az első futam az amatőr megnyilvánulások miatt nem tetszett. Aztán a legutóbbi, bakui szinte ugyanezt a képet festette le. Ez elfogadhatatlan. Hibát szabad elkövetni. Ez alapelv, a hibákból tanulunk. Tanulni viszont kell. Ha valaki kétszer elköveti ugyanazt a hibát, az azt jelenti, hogy nem tanult és nem vállalt felelősséget. Ez elfogadhatatlan.”

Miamiban Otmar Szafnauer, az Alpine csapatfőnöke reagált Rossi szavaira – azt mondja, nem érez extra nyomást a vezérigazgató nyilatkozata miatt.

„Láttam, hogy valami ilyesmi kijött a sajtóban, de nem volt még időm elolvasni. Nem volt könnyű a szezonkezdet, szóval nem tudom, talán ezért tette ezeket a megjegyzéseket” – fogalmazott a csapatfőnök, aki még 2022-ben lett vezetője az Alpine F1-es csapatának.

„Nem jelent számomra extra nyomást, hogy ilyesmit olvasok az újságban. Mindenki szeretne jól teljesíteni. Rengeteg tapasztalatunk van, a legmagasabb szinten teljesítő technikusok és mérnökök – és amúgy is nagy nyomást helyezünk magunkra.”

Arra a kérdésre, hogy mi motiválhatta a vezérigazgatót az efféle nyilatkozatokra, Szafnauer így felelt: „Ötletem sincs, tőle kellene megkérdezni. Én is meg fogom kérdezni.”

A pletykák szerint egyébként nincs kizárva, hogy a Ferraritól a tavalyi szezont követően távozó Mattia Binotto érkezik majd az Alpine-hoz, és nem elképzelhetetlen, hogy Rossi szavai mögött tudatos nyomásgyakorlás bújik meg…

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Az Alpine-főnök reagált a vezérigazgató kritikáira
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!