Az Alpine-főnök Ricciardo visszatérését is el tudja képzelni - F1VILÁG.HU

Az Alpine-főnök Ricciardo visszatérését is el tudja képzelni

Az Alpine Forma-1-es csapatát irányító Otmar Szafnauer nem látja akadályát annak, hogy az enstone-i istállónál korábban két idényt eltöltő Daniel Ricciardo visszatérjen hozzájuk, amennyiben nem tudják megtartani Oscar Piastrit a 2023-as idényre.

A Magyar Nagydíj után szinten minden hír az Alpine csapatával kapcsolatos Forma-1-es berkekben, hétfőn ugyanis Fernando Alonso bejelentette, távozik a csapattól, és 2023-tól az Aston Martinnál folytatja a versenyzést, mely istállóval több évre szóló megállapodást kötött. Otmar Szafnauer csapatfőnök kedden újságíróknak nyilatkozva beszélt arról, ő maga is az Aston Martin közleményéből értesült a hírről, Alonso ugyanis még vasárnap este azt mondta neki, kész meghosszabbítani év végén lejáró szerződésüket.

Az Alpine aztán kedden este tett bejelentést: a csapat megerősítette, 2023-ban Oscar Piastri veszi át a távozó Alonso helyét, néhány órával később azonban az ausztrál tehetség közösségi oldalain jelezte, ez nem igazán, semmiféle megállapodást nem kötött a francia istállóval. Úgy tűnik tehát, jövőre mégsem Piastri lesz Ocon csapattársa, a fiatal tehetség menedzsere, Mark Webber ugyanis a hírek szerint előrehaladott tárgyalásokat folytatott a McLarennel, és állítólag közel is kerültek a megállapodáshoz.

Jó esély van tehát arra, hogy Daniel Ricciardónak hiába van érvényes szerződése 2023-ra, mégis távoznia kell a McLarentől, ahol Piastri veszi át a helyét. A rutinos ausztrál pedig ebben az esetben az Alpine-hoz kerülhet – mely csapatnál korábban két évet eltöltött. Ricciardo 2019-ben és 2020-ban versenyzett az akkor még Renault néven szereplő istállónál, ám ezt követően a McLarenhez szerződött. Akkor állítólag a Renault Csoport főnöke, Luca de Meo különösen frusztrált volt a pilóta távozása miatt, Otmar Szafnauer, az F1-es istálló főnöke azonban nem látja akadályát annak, hogy Ricciardo visszatérjen. Erről még hétfőn, Alonso bejelentésének napján beszélt.

„Ha megnézzük Fernandót, ő is jön-megy, és szerintem ez megtörténik más versenyzőkkel is” – mondta. „Nem gondolom, hogy ez probléma. Amire szerintem fókuszálnunk kell, az az, hogy nekünk van egy tervünk a következő 88-89 versenyre. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy a lehető legjobb versenyzővel teljesítjük ezt a tervet, és van néhány opciónk. És a lehető legjobb versenyzőt ültetjük Esteban [Ocon] mellé, hogy előre tudjunk lépni afelé, amit terveztünk.”

Még Piastri kedd esti közleménye előtt Szafnauer arról is említést tett, együtt tudnának dolgozni a fiatal pilótával, még ha sérülne is a viszony amiatt, hogy az a McLarenhez akarna szerződni. Szafnauer Jenson Button esetét hozta fel példaként, aki 2005-re a Williamshez szerződött volna, ám egy jogi huzavona után végül a BAR-nál maradt.

„Elég régóta vagyok már itt, láttam már efféle dolgokat. Amikor Jenson aláírt a Williamshez, és végül a BAR-Hondánál maradt, ha visszaemlékszünk azokra a napokra, semmiféle gond nem volt. Persze tudom, hogy Oscar más, mint Jenson. És remélhetőleg amúgy sem kell erre az útra lépnünk. Ez a feltételezés most arról szól, hogy ó, egy versenyző máshová akar menni. De remélhetőleg nem ez a helyzet. Viszont láttam már olyat, hogy egy versenyző tévesen aláírt egy másik csapathoz, szóval annál az istállónál kellett versenyeznie, akihez leszerződött. És semmiféle gond nem volt ebből. Jenson akkor kiváló munkát végzett a BAR-nál, és végül soha nem került vissza a Williamshez.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!