Friss hírek

Az Alpine már tárgyal Oconnal a folytatásról

Egyre biztosabb, hogy Esteban Ocon 2022-ben is az Alpine Forma-1-es csapatánál folytathatja pályafutását. A francia szerződése ugyan a szezon végén lejár, a felek azonban már tárgyalnak a folytatásról.

A 24 esztendős tehetség tavaly tért vissza az enstone-i istállóhoz, ahol bár nehezen indult számára a szezon, végül összejött számára egy dobogós eredmény.

Ocon pályafutását a Mercedes egyengeti, Toto Wolff azonban nemrég elárulta, a francia istállónak előjoga van a fiatal pilóta szerepeltetése. Laurent Rossi, az Alpine vezérigazgatója pedig Monacóban elárulta, már tárgyalnak Oconékkal a folytatásról.

„Nagyon hálásak vagyunk Toto szavaiért. És olyasvalami ez, amit már fontolgatunk” – mondta a szakember. „Esteban mindent megtesz, hogy fontolóra vegyem az ő megtartását. Hanyagság lenne, ha nem gondolnék erre.”

„Jelenleg is vannak már egyeztetések az ügynökével, a menedzsmentcsapatával, illetve a Mercedesszel. Esteban egy nagyszerű versenyző, szóval örülök, hogy ilyen problémáink vannak – ami valójában nem is probléma!”

Rossi megerősítette, Ocon a legesélyesebb a csapat ülésére, és egyúttal cáfolta, hogy a jelenleg az AlphaTaurinál versenyző Pierre Gaslyra fáj a foguk.

„Nem keresünk más versenyzőt a jövő évre. Jelenleg Estebanban gondolkodom. Fernando [Alonso] is itt van velünk jövőre. Ha meg akarjuk tartani a lendületünket, így kell folytatnunk. Pierre nyilván egy nagyszerű versenyző, de jelenleg nem szerepel a tervek között az ő szerepeltetése.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!