Az Alpine megígérte, nem fogja hátráltatni Ocont a folytatásban - F1VILÁG.HU

Az Alpine megígérte, nem fogja hátráltatni Ocont a folytatásban

HIRDETÉS
Egyenlő bánásmódot ígér Esteban Oconnak az Alpine Forma-1-es csapata azok után, hogy az elmúlt hetekben érezhetően megromlott a viszony a felek között.
2024 Saudi Arabian Grand Prix, Formula One World Championship, Jeddah, Esteban Ocon (Alpine)

A francia versenyző a Monacói Nagydíj nyitókörében saját csapattársával ütközött össze, ezt követően pedig az Alpine bejelentette, az idei szezon végén Ocon távozik a csapattól. A két fél között aztán múlt hétvégén, Kanadában továbbra is feszült maradt a viszony, ennek pedig legfőbb oka az volt, hogy az istálló a futam hajrájában arra kérte a rutinos pilótát, engedje el maga mellett csapattársát, Pierre Gaslyt, amit Ocon igencsak sérelmezett.

Az Alpine csapatfőnöke, Bruno Famin később magyarázatot adott a történtekre, a minap pedig a Motorsport.com című internetes lapnak nyilatkozta azt, tisztázták a dolgokat egymás között, Oconnak pedig nem kell hátrányos megkülönböztetéstől tartania.

„Tisztáztuk a dolgot, de 16 versenyünk volt még hátra, most 15 van. Azt gondolom, Esteban számíthat a teljes csapatra, hogy a legjobb eredményt érje el, hiszen a csapatot az segíti a legjobb eredmény elérésében, ha Esteban a legjobb eredményt éri el. Mi pedig számítunk Estebanra, hogy a lehető legtöbbet nyújtsa a csapatnak” — mondta Famin.

„Így mondom, pedig nem így kellene — mert Esteban is tagja a csapatnak. A csapat mindenkiből áll: a versenyzőből, a szerelőből, a mérnökből. Mindenkinek hozzá kell tennie a magáét a legjobb eredmény elérése érdekében. A versenyző pedig szintén része a csapatnak.”

Famin világossá tette, nem érdekük, hogy hátráltassák Ocont, hiszen minden megszerzett pont kincset ér a bajnoki küzdelemben.

„Egyáltalán nem fogjuk félreállítani Estebant. Pontosan ugyanolyan feltételeket kap, mint Pierre. Ugyanazon a szinten vannak, ugyanabban a státuszban. Tudjuk, hogy nagyon közel vannak a teljesítmény tekintetében, és nem lenne jó, hogy bármelyikükkel is másként bánnánk. Ez a csapat érdeke. Az Alpine érdeke a legfontosabb.”

Nyitókép: Tóth Zsombor

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!