Friss hírek

Az Alpine-nak még fogalma sincs, milyen tempóra képes versenyautója

Igencsak problémásan alakult a Forma-1-es Bahreini Nagydíj az Alpine csapata számára, az istállót irányító Otmar Szafnauer pedig elárulta, emiatt egész egyszerűen nem látják tisztán azt, hogy milyen tempóra képes idei versenyautójuk.

Az Alpine tavaly a 4. helyen zárta a konstruktőrök versenyét, a csapat célja pedig az volt, hogy idén közelebb kerüljön az F1 élcsapataihoz. A szezonnyitó versenyhétvégén azonban rengeteg gondja akadt az enstone-i istállónak, Esteban Ocon és Pierre Gasly is problémákkal küszködött Bahreinben. Ocon a 9. helyre kvalifikálta magát, kiesése előtt viszont számos büntetést kapott. Csapattársa, Gasly az utolsó helyről rajtolt, miután hibázott az időmérőn, végül viszont remek versenyzést bemutatva pontszerzőként. a 9. helyen ért célba.

Otmar Szafnauer, az Alpine csapatfőnöke viszont azt mondja, még sötétben tapogatóznak azzal kapcsolatban, hogy mire is képes idei versenyautójuk.

Hirdetés
 

„Még mindig nem tudjuk a valós tempónkat, mivel volt néhány esemény a versenyen. Estebannak mindenféle problémája volt, Pierre pedig kezdetben jó időre beragadt a 19. helyre” – mondta a szakember. „Nézem a köridőket, és ha valaha is láttak már futamot, tudják, hogy az élen autózó és a mezőny végén versenyző srácok között akár két másodpercnyi különbség is lehet pusztán csak amiatt, ahol épp versenyeznek.”

„Szóval még mindig nem tudom, hogyan állunk a többiekhez képest, mivel egyik autóval pozíción kívül voltunk, a másikkal pedig problémáink voltak. De kétlem, hogy nagyon messze vagyunk.”

Gasly a verseny utolsó szakaszában erős etapot futott a lágy gumikkal, és kis híján be is fogta Valtteri Bottast. Szafnauer szerint ez arra utal, hogy az Alpine az ötödik leggyorsabb autóval rendelkezett Bahreinben. A francia istálló célja a folytatásban így az lesz, hogy jobban fejlesszen közvetlen riválisainál.

„Azt hiszem, nagyjából 16 másodpercre voltunk Bottastól ezen a ponton, és zárkóztunk fel rá, előzni viszont nem tudtunk a végén. Szóval szerintem az az etap jól működött” – magyarázta a csapatfőnök. „Nézzük optimistán a dolgot, és mondjuk azt, hogy ha Pierre a 9. helyről rajtolt volna, biztosan legyűrtük volna Bottast. Hogy mennyire lettünk volna a Mercedesekhez és [Lance] Strollhoz képest? 16 másodperccel voltak előttünk, ezt még meg kell néznünk.”

„Most csupán jobban kell fejlesztenünk náluk, hogy közelebb kerüljünk azokhoz a srácokhoz, akiket le akarunk győzni. Esteban pozíción kívül volt a rajtnál, tanulni fog ebből. Ami pedig a csapat működését illeti, szeretnénk sima, problémamentes versenyeket. Ha sikerül, és Pierre is oda kvalifikálja magát, ahová tényleg tudja, akkor mindketten ott lesznek a top 10-ben., és szerintem bőven szereznek majd pontot, és így harcolni fogunk a 4. helyért.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!