Az Alpine-nal közösen építene F1-es motort a Cadillac? - F1VILÁG.HU

Az Alpine-nal közösen építene F1-es motort a Cadillac?

HIRDETÉS
Feltehetőleg az Alpine-nal közösen fejlesztene Forma-1-es motort a királykategóriához csatlakozni kívánó Andretti Cadillac. A két vállalat csütörtökön erősítette meg, szeretne részt venni a száguldó cirkusz küzdelmeiben.
Andretti Global and Cadillac logo lockup

Az Andretti Global és a General Motors csütörtökön jelentette be, közösen szeretnének csapatot indítani az F1-ben – a GM pedig Cadillac brandjével képviseltetné magát, így az istálló Andretti Cadillac néven szerepelne a száguldó cirkuszban.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Mohammed Ben Sulayem még a hét elején jelezte, szeretnék felkutatni az F1-hez csatlakozni kívánó alakulatokat, hogy a jövőben bővíteni lehessen a mezőnyt. Ahhoz persze, hogy az Andretti és a Cadillac valóban bemutatkozhasson, egy hosszú folyamaton kell átesniük – és többek között az F1-es csapatok jóváhagyására is szükségük lesz.

Arról egyelőre csak találgatások folynak, hogy a General Motors vajon gyártana-e saját motort az F1-es projekthez, ám sajtójelentések szerint jó esély van arra, hogy inkább egy külső gyártóval lépnek szövetségre. A Cadillac állítólag már egyeztet is az Alpine-nal egy esetleges együttműködésről. Úgy hírlik, a General Motors a belső égésű motorok, a turbó, illetve az akkumulátortechnika terén szerzett tapasztalataival járulna hozzá a motorépítéshez, míg a Renault francia mérnökei főként a hibrid rendszerre összpontosítanának.

A hírek szerint a General Motors a motorsportban szerzett tapasztalatait is felhasználná, így a kasztni fejlesztéséből, illetve az aerodinamikai munkálatokból is kivenné a részét.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!