Friss hírek

Az Alpine-nál vagy a McLarennél volt nehezebb? Alonso mérlegelt

Fernando Alonso mindkét korábbi csapatánál komoly problémát jelentett a megbízhatóság, de vajon melyik istállónál érezte jobban magát? Erről beszélt a kétszeres F1-es világbajnok.

Bár idén több emlékezetes sikert is elért Fernando Alonso a középmezőnyt erősítő Alpine-nal – elég például az esős kanadai időmérő edzésen elért második helyezésére gondolni -, a kétszeres világbajnok évét összességében nagyban befolyásolták a különböző technikai problémák. A folytonos kiesések olyannyira frusztrálták Alonsót, hogy a futamértékelő interjúiban rendre azt számolgatta, összesen hány ponttól fosztotta őt meg a technika ördöge. Pedig ez a helyzet nem ismeretlen számára, hiszen az előző évtized során három évet töltött annál a McLaren-Hondánál, amit azóta is egy katasztrofális együttműködésként tartanak számon az F1-es történelemkönyvek.

Alonso helyzetét elnézve felmerülhet a kérdés, vajon melyik istállónál volt jobb számára a versenyzés, a pilóta viszont nem szívesen végzett összehasonlítást. Annyit azonban elárult, hogy az Alpine „idén sokkal versenyképesebb volt.”

Hirdetés
 

„Élvezetesebb volt, amikor célba értünk. A McLaren-Hondánál mindig a pontszerző helyeken kívül végeztünk, szóval nem fogom őket összehasonlítani” – fogalmazott.

Alonso november végén teljesítette utolsó versenyét az Alpine csapatánál, jövőre ugyanis már az Aston Martint erősíti. Mivel a szezonzáró futama is kieséssel zárult, a 2022-es szezonjára visszatekintve elsősorban a technikai gondokat emelte ki.

„A tények idén kissé a 14-es autó ellen szóltak. Hat kiesés mellett voltak olyan dolgok is, amik nem számítottak annak, például az ausztráliai időmérős probléma. Az osztrák sprinten el sem indultam, és hasonlók. Szóval úgy gondolom, volt kilenc-tíz megbízhatósági problémánk, ami ezen a szinten elfogadhatatlan” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!