Az Alpine nem fogja év közben kitenni Alonso szűrét - F1VILÁG.HU

Az Alpine nem fogja év közben kitenni Alonso szűrét

HIRDETÉS
Nem fog idény közben megválni Fernando Alonsótól az Alpine Forma-1-es csapata – jelentette ki az istállót irányító Otmar Szafnauer, aki korábban elismerte, a spanyol versenyző elég csúnyán átejtette őket, amikor megállapodott az Aston Martinnal.
Fernando Alonso (ESP) Alpine F1 Team.  Australian Grand Prix, Friday 8th April 2022. Albert Park, Melbourne, Australia.

A Magyar Nagydíjat követő hétfőn jelentették be, Alonso 2023-ban Sebastian Vettel utódjaként az Aston Martinnál folytatja majd F1-es pályafutását, így két idény után távozik az Alpine csapatától. A francia istállót igencsak meglepte Alonso döntése, Otmar Szafnauer csapatfőnök állítása szerint ugyanis a kétszeres világbajnok még a hungaroringi versenyt követően biztosította őket arról, meghosszabbítja velük lejáró szerződését.

„A paddockban sétálva az ember nyilván rengeteg pletykát hall, és én is hallottam, hogy az Aston érdeklődött. Márpedig, ha azt szerzel tudomást, hogy érdeklődnek, akkor feltehetően voltak egyeztetések is, és volta jelek is erre vonatkozóan, minthogy egyszerre sétáltak be ugyanabba a motorhome-ba, meg ilyenek.”

„De biztos voltam benne, hogy nagyon közel vagyunk a hosszabbításhoz, noha voltak egyeztetéseik, mert azt gondolom, nincs semmi baj azzal, ha az ember feltérképezi a lehetőségeit. Szóval igen, az első megerősítés, amit kaptam, az a sajtóközlemény volt.”

„Feltettem Alonsónak a kérdést. Ő azt mondta: ’Nem, nem, nem írtam alá semmit’. Szóval egy kicsit meglepődtem. Azt mondta, az ügyvédje keres majd bennünket. Úgy hittem, hogy ez a helyzet. És igen, mielőtt távozott, megerősítettük, hogy hamarosan aláírunk. Ő pedig azt mondta, ’igen, ne aggódj, nem írtam alá senki mással’.”

Szafnauer most az El Confidencial című spanyol lapnak adott interjút, ebben leszögezte, csalódottságuk ellenére nem fogják szezon közben kitenni Alonsót.

„Egyáltalán nem, miért cserélnénk le? Ő egy nagyszerű versenyző, és nagyon magas szinten teljesít” – mondta a szakember. „Fernando az egyik legjobb eszköz, ami a rendelkezésünkre áll, ő é Esteban minden hétvégén pontokat szereznek, ennek köszönhetően állunk jelenleg a McLaren előtt a konstruktőri tabellán.”

Szafnauer beszélt arról is, a történtek ellenére nagyon kedveli Alonsót, és jól kijönnek egymással.

„Remekül kijövök vele az első naptól kezdve, és ez azért van, mert ő egy igazi versenyző – amit én nagyon kedvelek benne! Én magam is nagyon kompetitív vagyok, akárcsak Fernando. Semmi mást nem akarok, mint eredményeket elérni – ez motivál. Utálok veszíteni, és ugyanezt látom Alonsóban is.”

„Ez a közös vonás azt jelenti, hogy nagyon könnyű együtt dolgoznunk, és a kapcsolatunk arra összpontosul majd az idény végéig, hogy legyőzzük a McLarent. A 4. helyen kell végeznünk a konstruktőri versenyben. Azt nem hiszem, hogy le tudjuk győzni a Mercedest, a Red Bullt és a Ferrarit, de fejlődhetünk, és közelebb kerülhetünk a Mercedeshez. Nem számít, hogy jövőre az Aston Martinhoz szerződik. Ha egyszer felveszed a sisakot, a legjobbat akarod nyújtani – én is ugyanilyen vagyok!”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!