Az Alpine nem hibáztat senkit a melbourne-i ütközésért - F1VILÁG.HU

Az Alpine nem hibáztat senkit a melbourne-i ütközésért

Nem hibáztat senkit a múlt vasárnapi, házon belüli ütközésért az Alpine Forma-1-es csapatát irányító Otmar Szafnauer.

A francia istálló igencsak versenyképesnek mutatkozott az Ausztrál Nagydíjon, Pierre Gasly jó eséllyel pályázott az 5. helyre a versenyen, és csapattársa, Esteban Ocon is a pontszerzők között csatázott. Az utolsó állórajtot követően azonban előbbi versenyző szélesen fordult az 1-es kanyarban, majd, ahogy próbált visszatérni a pályára, nekiütközött csapattársának, a baleset következtében pedig mindketten kiestek, így az istálló pont nélkül zárt.

A versenybírók vizsgálatot is indítottak, ám végül versenybalesetnek minősítették az incidenst, Pierre Gasly pedig a leintést követően elnézést kért Ocontól. Otmar Szafnauer, az Alpine csapatfőnöke elárulta, valójában mindkét versenyző egy kicsit hibásnak érezte magát a történtekért – a szakember szerint egyértelmű versenybaleset történt, így nincs is értelme hibáztatni valakit.

 

„Nos, mindketten elnézést kértek, szóval mindketten úgy gondolták, hogy volt szerepük az esetben” – mondta a csapatfőnök. „Egyszerűen káosz alakult ki. Ha Pierre nem fordult volna olyan szélesen az 1-es kanyarban – ahogy sokan mások is tették –, akkor szerintem sokkal előrébb járt volna.”

„Esteban ugyanakkor csak követte [Yuki] Tsunodát az ideális íven, Pierre pedig nem látta őt, áthúzódott az ideális íve, és nekiütközött. Ami… balszerencse.”

„Sajnálatos, hogy összementek. Ami az egyik vagy másik versenyző hibáztatását illet, nem hiszem, hogy ez helyes dolog. Ami helyes, hogy tanuljunk belőle. Nagy volt a káosz, és gyorsan kellett döntéseket hozni.”

„Ha megnézzük a belső kamerás felvételeket és a visszajátszást, látható, hogy Tsunoda el tudott menni, Esteban pedig próbálta követni őt. Nem lehetett tudni, Pierre mit fog csinálni, ő pedig csak próbált visszamenni az ideális ívre, és nem úgy tűnt, hogy belenézett a tükörbe, és látott valamit, majd úgy volt vele, hogy ’ó, most blokkolni fogom őt’. Épp ellenkezőleg, próbált visszatérni az ideális ívre, azt gondolván, hogy nincs ott senki.”

„Versenybaleset történt. Kit lehet hibáztatni egy ilyenért? Utólag persze lehet nagyokat mondani, hogy nem kellett volna balesetnek történnie, de van, amikor nem lehet elkerülni, közvetlenül előtted történnek a dolgok, ahol vagy úgy döntesz, hogy vagy nekimész ennek, vagy annak, mert nem tudod elkerülni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Az Alpine nem hibáztat senkit a melbourne-i ütközésért
Sajtóhír: Nem lesz verseny Dél-Afrikában, marad a Belga Nagydíj a naptárban
A Sauber-főnök még a 45 éves Alonsót is leszerződtetné
Aston Martin: Ki kell derítenünk, miért szenvedtünk a verseny elején
Főnöke szerint elképesztő, hogy Verstappen a telefoncsörgést is felismeri az autóban ülve

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!