Az Alpine tavalyi autója „játékszer” volt az idei versenygéphez képest - F1VILÁG.HU

Az Alpine tavalyi autója „játékszer” volt az idei versenygéphez képest

HIRDETÉS
Az Alpine óriási lendülettel kezdheti meg a 2023-as Forma-1-es szezont, miután Esteban Ocon arról számolt be: az új autójukkal minden téren nagyot léptek előre.
A523 White Studio Blue 01

A Forma-1-es mezőnyből utolsóként az Alpine rántotta le a leplet idei versenyautójáról, az A523-ról, ami a hét eleji bejáratás alapján egy igazán jól összerakott konstrukciónak tűnik. Esteban Ocon lenyűgözte a konstrukció, ami mellett a csapat tavalyi autója szimpla játékszernek tűnik számára.

„Amikor az autó közelében vagyok, a részletekre figyelek: érdekel, hogyan illeszkednek a különböző elemek, milyen jól mutat a dizájn. A saját szemszögemből is megfigyelem például a pedálbokszot, vagy a szénszálas ülést. Ehhez képest a tavalyi autó játékszernek tűnik. Ez egy igazi versenygép, ami nagy előrelépést jelent. Szerintem most sokkal jobb formában vagyunk. Meglátjuk, ez a pályán is így lesz-e.”

Az Alpine idén nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy ledolgozza a 2022-ben tapasztalt hátrányát a három élcsapathoz képest. Tavaly 342 ponttal végeztek a harmadik helyen záró Mercedes mögött.

„Arra lenne szükségünk, hogy a 2023-as szezont egy kicsit jobban teljesítő autóval kezdjük” – folytatta Ocon. „A tavalyi téli teszteken és az év első néhány futamán nem voltunk valami jó formában. A mostani bejáratás alapján úgy gondolom, lényegében versenykészek vagyunk, ami óriási előrelépés. Ahogy Otmar [Szafnauer, csapatfőnök] is mondta, a fejlesztési versenynek kritikus szerepe lesz a felzárkózásunkban.”

Ocon szerint az Alpine autója a bejáratás során pontosan úgy viselkedett, ahogy arra a szimulátor alapján számítottak. Ez tökéletesen megalapozza az autó továbbfejlesztését.

„Az rögtön érezhető, ha az autónak valamilyen alapvető problémája van, például az egyensúllyal. Velünk nem ez a helyzet. Az autó rögtön az elejétől rendben volt, ami bizakodásra ad okot. A szimulátoros és a valódi pályán szerzett adatok tökéletesen megegyeznek” – árulta el a francia pilóta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!