Az Alpine visszavenné a McLarentől, amit Szingapúrban elvesztett

Ingadozó a forma a konstruktőri negyedik helyért csatázó két csapat között: a Japán Nagydíj időmérőjén egyértelműen az Alpine kerekedett felül, Fernando Alonso szerint pedig egy esős vasárnapon lenne jobb esély arra, hogy a csapat még előrébb jusson.

A csapatrangsorban a McLaren jelenleg 129, az Alpine pedig 125 ponton áll, az előző hétvégén ugyanis a wokingiak 22 egység megszerzésével fordítottak a dupla kieséssel nullázó enstone-iakkal szemben.

Az Alpine lendületét azonban nem akasztották meg a Szingapúrban történtek, továbbra is érkeznek fejlesztések az autóra, és Szuzukában Esteban Oconnal az 5., Fernando Alonsóval pedig a 7. helyig jutottak az időmérőn, miközben a McLarennek a 10-11. pozícióval kellett beérnie.

Hirdetés
 

„Elégedett vagyok a mai nappal és a hétvége eddigi alakulásával, az ötödik hely a két Red Bull és a két Ferrari mögött remek eredmény számunkra” – kezdte összegzését Ocon. „Nagy elégtételt jelent, hogy ilyen formával vághattunk vissza. A fejlesztéseink jól működnek, az autónknak pedig fekszik a pálya, mindezekért nagy elismerés jár a pályán és a gyárban dolgozóknak. Erős helyzetben vagyunk ahhoz, hogy mindkét autóval pontokat szerezzünk.”

Alonso a két Mercedes közé beékelődve kezdi majd meg a futamot, és az eső érkezésében látja az Alpine legjobb esélyét.

„Örülök, hogy hetedikként rajtolhatok, és szerintem vizes pályán még ennél is versenyképesebbek lehetünk, szóval változó időjárásban bízok holnapra. Egy kaotikus versenyen jóval kevesebb lesz a veszítenivalónk, mint az előttünk álló autóknak, amelyek a világbajnoki címekért csatáznak” – fogalmazott úgy, mintha még nem lenne egyértelmű a 2022-es bajnokságok sorsa.

„Az autó egész hétvégén jónak érződik, és meglep, hogy milyen közel állnak egymáshoz a csapatok, hiszen több autót is csak néhány tizedmásodperc választ el. Ha eső jön, koncentráltak maradunk, hiszen esélyünk lehet az első öt között meglátni a kockás zászlót.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!