Az Andretti már 2023-as autóval tesztel, de a csapatok még vonakodnak - F1VILÁG.HU

Az Andretti már 2023-as autóval tesztel, de a csapatok még vonakodnak

HIRDETÉS
A Forma-1-es csapatok pénzügyi okokból továbbra sem egyeztek meg az Andretti száguldó cirkuszhoz való csatlakozásáról, pedig Michael Andretti szerint többet hoznának az asztalhoz, mint amennyit elvennének.
Circuit of the Americas, Austin, Texas, United States of America.
Saturday 21 October 2017.
Fernando Alonso, McLaren, talks with Michael Andretti in the garage.
Photo: Steven Tee/McLaren
ref: Digital Image _O3I3644 USAGP2017

Michael Andretti nem érti, miért ellenzik a Forma-1-es csapatok az Andretti F1-hez való csatlakozását. Az amerikában több évtizedes múltra visszatekintő, az IndyCarban és NASCAR-ban komoly sikereket elérő versenyistálló törekvését az FIA már jóváhagyta, a mezőny maga azonban nem lelkesedik az ötletért, pedig a csapat érkezéséhez az ő jóváhagyásukra is szükség van.

Eközben az istálló olyannyira komolyan veszi a csatlakozást, hogy a közelmúltban épített egy 2023-as konstrukciót, amit szélcsatornában tesztel.

„Ez számomra egy rejtélyes kérdés” – fogalmazott Andretti az Amerikai Nagydíj helyszínén. „Azt mondják, elveszünk egy szeletet a tortából, miközben én abban bízom, hogy többet hozunk az asztalhoz, mint amennyit elveszünk. A szurkolói támogatást és a felméréseket elnézve meggyőződésem, hogy értéket teremtünk.”

A meglévő F1-es csapatok legnagyobb kifogása egy új istálló érkezése ellen, hogy tíz helyett tizenegy felé kellene szétosztani a pénzdíjakat, így minden aktuális csapatnak kevesebb jutna. Különösen a Williams vezetője, James Volwes ellenzi az ötletet. Pedig Andretti szerint az érdeklődő amerikai támogatók ellensúlyozhatnák a mérleget.

„Javulhatna a sorozat népszerűsége az Államokban. Sok olyan vállalat fejezte ki érdeklődését felénk, amely jelenleg nem a sorozat része, szóval nem értek vele egyet” – szögezte le Andretti.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Az Andretti már 2023-as autóval tesztel, de a csapatok még vonakodnak
Vasseur: Az időmérőkön kell javulnunk, a versenytempó rendben volt
Sainz: Nem volt esély a Mercedes legyőzésére…
Perez számára rémálom volt a Spanyol Nagydíj

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!