Az Andretti világbajnoki címért akar harcolni az F1-ben - F1VILÁG.HU

Az Andretti világbajnoki címért akar harcolni az F1-ben

HIRDETÉS
A világbajnoki címért szeretne harcolni a Forma-1-ben csapatával Michael Andretti – az amerikaiak múlt héten jelentették be, hogy a General Motorsszal szövetkezve csatlakozni szeretnének a száguldó cirkusz mezőnyéhez.
Andretti Global and Cadillac logo lockup

Az Andretti már jó ideje próbálkozik azzal, hogy bemutatkozzon a Forma-1-ben, a GM bevonása pedig óriási lépés lehet a cél elérése érdekében. Az amerikai autógyártó a Cadillac nevű brandjével képviseltetné magát az F1-ben, ahhoz azonban, hogy valóban eljussanak oda, nagy utat kell még megtenni.

Az F1 vezetősége részéről meglehetősen visszafogott fogadtatása volt a legutóbbi bejelentésnek, miközben a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Mohammed Ben Sulayem öszönöz minden istállót, mely a száguldó cirkuszban szeretne versenyezni.

Az Andretti Autosport tulajdonosa, a korábbi Forma-1-es versenyző, Michael Andretti azt mondja, minden kritériumnak megfelelnek, az egyetlen dolog, ami eddig hiányzott, az egy nagy gyártó támogatása. A General Motors érkezése viszont nagyot lendíthet a szekerükön.

„Sokat tudnak nyújtani ahhoz, hogy segítsenek bennünket. Nagyon határozottak vagyunk” – mondta az amerikai. „Stefano [Domenicali – az F1 elnök-vezérigazgatója] nagyon örült, amikor felhoztuk neki a Cadillac nevet.”

Bár az F1-es csapatok részéről is egyelőre elég nagy az ellenállás, Andretti biztos benne, oda fognak érni a királykategóriába.

„Jövünk, méghozzá komolyan! Sok ideig tart, mire megérkezünk, de az egyik topcsapat akarunk lenni a Forma-1-ben. A végső célunk az, hogy 5-6 év után a világbajnoki címért harcoljunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Az Andretti világbajnoki címért akar harcolni az F1-ben
Vasseur: Az időmérőkön kell javulnunk, a versenytempó rendben volt
Sainz: Nem volt esély a Mercedes legyőzésére…
Perez számára rémálom volt a Spanyol Nagydíj

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!