Az áprilisi fizetésekkel is késik a Sauber

Az Autosport című brit szaklap értesülései szerint a Sauber Forma-1-es csapatának tagjai áprilisi fizetésüket sem kapták meg az istálló anyagi problémái miatt.


Az Autosport című brit szaklap értesülései szerint a Sauber Forma-1-es csapatának tagjai áprilisi fizetésüket sem kapták meg az istálló anyagi problémái miatt.

A svájci kiscsapat már jó ideje küzd financiális gondokkal, és ezért a csapattagok már a februári és a márciusi fizetéseket is késve kapták meg.

Az Autosport úgy tudja, az áprilisi jussukat sem kapták még meg a munkavállalók, a Saubernél azonban azt remélik, hamarosan sikerül megoldani az anyagi gondokat.

A pénzügyi problémák a csapat idei szereplését is jelentős mértékben megnehezítik, hiszen pénz híján a versenyautó fejlesztése sem megy könnyen, sőt, a csapat a Spanyol Nagydíjat követő első évközi teszten sem vesz majd részt.

Beat Zehnder csapatmenedzser még Oroszországban úgy nyilatkozott, keményen dolgoznak azon, hogy megoldást találjanak.

„Anyagi nehézségeink vannak, ez nem titok, de szerintem mindenképpen pozitívum, hogy még itt vagyunk” – mondta a szakember.

„Keményen dolgozunk azon, hogy megoldjunk minden problémát, de ez nem könnyű. Az éves költségvetés az idei évben nagyon magas, és pusztán szponzorokkal, illetve a Bernie-től [Ecclestone] származó bevételekkel ezt nem lehet lefedni jelenleg.”

Zehnder kifejtette azt is, az, hogy a Sauber Svájcban székel, szintén nehézségeket okoz.

„2007-ben egy dollár 1,5 svájci frank volt. Most viszont már ugyanannyit ér. Szóval a dollárban érkező bevételeink 50 százalékkal kevesebbet érnek. Ráadásul az F1-es csapattagok, a szerelők, a technikusok az Egyesült Királyságból származnak. Szóval Svájc talán nem a legmegfelelőbb hely a motorsportprogram számára.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS