Friss hírek

Az Aston Martin cáfolja a Schumacher-pletykákat: Vettellel akarjuk folytatni!

Mindent megtesz az Aston Martin csapata azért, hogy meggyőzze Sebastian Vettelt a maradásról. A brit istálló csapatfőnöke, Mike Krack cáfolta, hogy Mick Schumacher szerződtetését tervezik 2023-ra.

Vettel jelenleg érvényes szerződése a szezon végén jár le a silverstone-i csapatnál, nemrég pedig kifejtette, hogy marad-e a következő idényre, az attól is nagyban függ, hogy az Aston Martin mennyire tud versenyképes autót adni alá. Egyes vélekedések szerint a 34 esztendős Vettel kiégett, és nem igazán talál motivációt az F1-ben, főnöke, Mike Krack viszont egészen másképp látja.

„Ha az ember látja őt egy értekezleten, vagy telefonon beszél vele, az, ahogy belefolyik a dolgokba… Nem így vezet az, aki nem akar vezetni…” – mondta az Aston Martin csapatfőnöke az n-tv-nek. „Aki nem akar vezetni, az nem így viselkedik.”

Krack szerint Vettel monacói teljesítménye tökéletes példa erre: „Az első körtől kezdve csúcsteljesítményt nyújtott. Ha egy olyasvalaki ül az autódban, mint Sebastian, akkor meg kell próbálnod megtartani őt. Megvan benne az extrém vezetési képesség, a tapasztalat, emellett pedig egy nagyon pozitív egyéniség is, aki segít bennünket a fejlődésben.”

A szakember hozzátette, kőkeményen dolgoznak azon, hogy olyan autóval álljanak elő, mellyel meggyőzhetik Vettel a maradásról. Krack továbbá cáfolta azt a pletykát is, miszerint Mick Schumacher veheti át a négyszeres világbajnok helyét 2023-ban.

„Egyértelműen megvan az az út számunkra, hogy Sebastiannal akarjuk folytatni” – mondta, amikor a Haas pilótájáról kérdezték. „Minden mást meglátunk majd később.”

Krack azt ugyanakkor nem cáfolta, más versenyzőket is szemmel tartanak – köztük Schumachert is, aki most „nehéz időszakon megy keresztül”.

„De nem sokat tudok a csapatáról, illetve a környezetről, amiben dolgozik, hogy megítéljem” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!