Az Aston Martin csak Vettel bejelentése után kezdett tárgyalni Alonsóval - F1VILÁG.HU

Az Aston Martin csak Vettel bejelentése után kezdett tárgyalni Alonsóval

Sajtójelentések szerint rendkívül gyorsan, lényegében a Magyar Nagydíj hétvégéjén zajlottak le az egyeztetések Fernando Alonso és az Aston Martin Forma-1-es csapata között, mely végül azt eredményezte, hogy a kétszeres világbajnok több évre szóló megállapodást kötött a silverstone-i istállóval.

Az Aston Martin hétfőn délelőtt jelentette be, Alonso 2023-ban náluk folytatja F1-es pályafutását, a spanyol versenyző ráadásul több évre szóló megállapodást kötött a mezőny jelenlegi korelnökével. Alonso 2021-ben tért vissza a száguldó cirkuszba az Alpine színeiben, az enstone-i istállónál – mellyel korábban két világbajnoki címet szerzett – két idényt töltött el.

Pedig a Magyar Nagydíj előtti csütörtökön Alonso még arról beszélt, az Alpine-nal képzeli el a jövőjét.

„A prioritás számomra, hogy az Alpine-nál legyek, hiszen közösen dolgozunk és fejlesztjük ezt a projektet már két éve” – mondta a 41 esztendős pilóta. „Egyre versenyképesebbek vagyunk. A talán a vágyam is az, hogy maradjak. De még nem ültünk le igazán, nem haladtunk ezekkel a dolgokkal.”

Az Alpine-nál arra számítottak, a nyári szünetben ülnek majd le Alonsóval a szerződés meghosszabbításáról tárgyalni, és csütörtökön még nem is zajlottak tárgyalások a spanyol pilóta és az Aston Martin között, hiába pletykáltak erről korábban. Sebastian Vettel csütörtökön azonban borított mindent: a német pilóta bejelentette, a 2022-es szezon végén befejezi F1-es pályafutását, így 2023-ra megüresedett egy hely az Aston Martinnál.

Az F1-es paddockban az a hír járja, az események ekkor gyorsultak fel hihetetlen mértékben, az Aston Martinnál pedig úgy voltak vele, megtesznek mindent, hogy átcsábítsák Alonsót. A silverstone-i istállónak lettek volna más opciói is, például Mick Schumacher szerződtetése, ám ezek a lehetőségek nem estek egybe Lawrence Stroll csapattulajdonos ambícióival.

A kanadai üzletember hajlandó mindent megtenni azért, hogy csapata bajnokesélyessé lépjen elő a következő években, és nem szabad elfelejteni azt sem, hogy az Aston Martinnál egy vadonatúj gyár és szélcsatorna épül Silverstone-ban. Alonso pedig számtalanszor nyilatkozta már, nem érzi úgy, hogy a kor hátrány, és motivált azzal kapcsolatban, hogy győzelemhez segítsen egy csapatot.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!