Friss hírek

Az Aston Martin győzelmekért akar harcolni Vettellel

Építeni akar a tavalyi sikerekre, és 2021-ben már rendszeresen dobogós eredményekért, és persze győzelmekért harcolna a Forma-1-ben az Aston Martin.

A silverstone-i istálló tavaly még Racing Point néven szerezte meg első F1-es győzelmét: Sergio Perez a Szahíri Nagydíjon tudott győzni.

A csapat idén már a négyszeres világbajnokkal, Sebastian Vettellel, valamint Lance Stroll-lal vág neki az F1-es bajnokság küzdelmeinek.

Otmar Szafnauer, az Aston Martin csapatfőnöke biztos benne, idén újra a régi Vettelt látjuk, aki jó eredményeket szállít majd csapatának.

„Kétlem, hogy Sebastian Vettel elfelejtette, hogyan kell gyorsan vezetni” – mondta a szakember. „Az igaz, hogy a kor ellened dolgozik – fizikailag és mentálisan is lassabbá tesz. De 33 évesen még közel sem jár ehhez.”

„Az egyszerű titok, hogy úgy kell bánnunk vele, ahogy mindannyiunk szülei tanították: tisztelettel, őszinteséggel, becsülettel. Őt bevonva, segítve kell együtt dolgozni a közös célokért. Ez minden.”

„Sebastian tud keményen dolgozni, és minden követ megmozgat. Olyan tulajdonságok ezek, melyek ránk is vonatkoznak. Versenyzők vagyunk, és ő is egy versenyző. Már most kényelmesen érzi magát nálunk, és rendkívül motivált.”

„Nem a kritikusainak akar bizonyítani, hanem magának. Szóval meggyőződésem, hogy újra a régi Sebastiant látjuk majd.”

Arra a kérdésre, hogy korábbi bajnokként elsőszámú versenyzői státuszt kap-e az Aston Martinnál, Szafnauer elárulta. „Amióta én itt vagyok, nincs elsőszámú, vagy második számú versenyző. Mindkét versenyző azonos bánásmódban részesül. Mindig.”

Szafnauer hozzátette, Vettelnek kedvezhet az Aston Martin versenyautója is.

„Összes korábbi versenyzőnk stabil hátuljú autót akart. Ezért ez a karakterisztika benne van versenyautóink DNS-ében. Természetesen ez Sebastian előnyére válhat.”

Vettel korábban a Red Bullnál és a Ferrarinál is győzelmeket szerzett, adja tehát magát a kérdés, milyen titkokat tudott elárulni volt csapatairól?

„Pár dolgot már mondott, amit mi másképp csinálunk. Megvizsgáljuk most ezt, és fejlődünk azokon a területeken, ahol van értelme. Sebastian nagy tudást hozott magával, most pedig ki kell szűrnünk a fontos dolgokat.”

Az Aston Martin célja, hogy 2021-ben rendszeresen dobogós eredményekért harcoljon, sőt, természetesen győzni is szeretnének.

„Ott akarjuk folytatni, ahol tavaly abbahagytuk – hogy a miénk legyen a harmadik autó, és azzal dobogókért harcolhassunk” – fogalmazott a szakember.

„Sokkal következetesebben szeretnénk pontokat szerezni, mint 2020-ban. Előrébb akarunk végezni a tavalyi 4. helynél a konstruktőrök között. És több győzelmet szeretnénk. Tavaly bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk rá, amikor miénk volt a harmadik leggyorsabb autó bizonyos körülmények között. Ha lehetőség adódik, meggyőződésem, hogy Sebastian is képes lesz győzni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!