Friss hírek

Az Aston Martin kisebb pénzbüntetéssel megúszta a szabályszegést

A Red Bull istállójához képest apró pénzbüntetést kapott az Aston Martin Forma-1-es csapata a 2021-es költségvetési korlátozás megszegése miatt. Több kiadásukat rosszul tüntették fel a beszámolójukban.

A Forma-1 költségvetési ügye kapcsán a legnagyobb figyelem a világbajnok Red Bull istállójára irányult, ám nem ez a csapat volt az egyetlen, amely hibát vétett a 2021-es szezonra vonatkozó beszámolójában. Az energiaitalosok mellett az Aston Martint is alaposan átvilágította a Nemzetközi Automobil Szövetség, ami arra jutott, a csapat a Red Bull-lal ellentétben a limit alatt maradt a kiadásaival, adminisztrációs szempontból azonban több hibát is elkövetett. A szövetség 450 000 dolláros bírságot szabott ki az istállóra, amit 30 napon belül ki kell fizetniük, valamint nekik kell állniuk a vizsgáló bizottság ide vonatkozó költségeit is.

Az FIA közleménye kifejti, hogy az Aston Martin a beadványában pontatlanul és helytelenül zárt ki vagy éppen tüntetett fel költséglimit alá tartozó tételeket. Összesen 12 ide vonatkozó területet neveztek meg, többek között az új központjukkal és szimulátorukkal kapcsolatos kiadásokat, bizonyos alkatrészek elszámolási költségeit, de a Red Bullhoz hasonlóan az étkeztetést is.

Hirdetés
 

Az FIA szerint semmi sem szól amellett, hogy az Aston Martin szándékosan követte volna el a fent taglaltakat, így a pénzbüntetés kiszabásakor ezt enyhítő körülményként vették figyelembe.

Az Aston Martin immár a harmadik csapat, amelynek fejfájást okozott a 2021-es költséglimittel kapcsolatos elszámolás. A Williams istállóját korábban 25 000 dollárra büntették, miután a csapat határidőn túl nyújtott be egyes dokumentumokat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Az Aston Martin kisebb pénzbüntetéssel megúszta a szabályszegést
Óriási elismerésben részesült Kevin Magnussen
Hornert nem lepte meg Binotto Ferraritól való távozása
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!