Friss hírek

Az Aston Martin lemondott a konstruktőri 3. helyről

Az Aston Martin Forma-1-es csapatát irányító Otmar Szafnauer szerint muszáj reálisan látniuk jelenlegi helyzetüket, és el kell ismerniük: a konstruktőri 3. hely nincs elérhető közelségben.

A silverstone-i istálló nagy reményekkel vágott neki a 2021-es szezonnak, hiszen az elmúlt évben még Racing Point néven negyedikként zárta a gyártói bajnokságot.

A csapat ráadásul leszerződtette a négyszeres világbajnokot is, így joggal bízott abban, rendre a dobogós helyekért, akár a győzelmekért is harcolhat majd.

A szezon viszont nem úgy indult, ahogy szerették volna: az Aston Martin mindössze 5 pontot szerzett az év első négy futamán, Vettel ráadásul még mindig pont nélkül áll a tabellán.

Otmar Szafnauer csapatfőnök azt mondta, be kell lássák, a konstruktőri 3. helyre idén nem lesz esélyük, ám bízik abban, a top 5-be azért bekerülhetnek.

„Sajnos azt gondolom, a 3. hely egy kicsit messze van. Keményen fogunk harcolni a középmezőnyben, hogy lássuk, meddig juthatunk. De igen, szeretnénk ott lenni a top 5-ben az év végére” – mondta a szakember.

Szafnauer hozzátette, nem éreznek extra nyomást a tulajdonos, Lawrence Stroll, illetve a többi résztulajdonos részéről a gyenge kezdés miatt.

„Egyikünk sem elégedett a mostani helyzettel. De reálisan kell látnunk a helyzetet azzal kapcsolatban, hogy mit tehetünk a befagyasztott autóval, a befagyasztott rake-tervezéssel, illetve a szabályokkal, amik jelentősen megváltoznak 2022-re.”

„Szóval el kell fogadnunk a mostani helyzetet, és a tőlünk telhető legjobbat kell nyújtanunk ezzel az autóval, és a rendelkezésünkre álló eszközökkel. Nyomás persze mindig van, amikor nem sikerül elérni azt, amit terveztél. De ahogy mondtam, mindannyiunknak reálisan kell látnunk a helyzetet, és meg kell tennünk mindent – anélkül, hogy ezzel hátráltatnánk a 2022-es programot.”

Arra a kérdésre, hogy a nehéz évkezdet miatt több erőforrást tudtak-e átcsoportosítani 2022-re, a csapatfőnök azt mondta, nem változtattak az eredeti terveken.

„Nem igazán, volt egy tervünk, amitől nem távolodtunk el. De ezt a tervet még tavaly hoztuk azzal kapcsolatban, hogy meddig fejlesztjük az idei autót. És még tartjuk magunkat hozzá.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!