Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Az Aston Martin még fontolgatja, hogy fellebbez-e Vettel kizárása ellen

Bár a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elutasította az Aston Martin Forma-1-es csapatának felülvizsgálati kérelmét, a brit istálló fontolgatja, hogy fellebbez Sebastian Vettel hungaroringi kizárásának ügyében.

A négyszeres világbajnok a 2. helyen ért célba a Magyar Nagydíjon, nem sokkal a versenyt követően azonban kizárták őt a stewardok, mivel az FIA technikai szakemberei képtelenek voltak levenni autójából a kötelezően előírt 1 liternyi üzemanyagot.

A csapat már akkor jelezte, megtámadja a stewardok ítéletét, adataik szerint ugyanis egészen pontosan 1,74 liter üzemanyagnak maradnia kellett az autóban.

Az Aston Martin nem sokkal később az ügy hivatalos felülvizsgálatát kérte, a csapat meghallgatását pedig hétfőn tartották. Kiderült, az istálló azért kérte a felülvizsgálatot, mert a hungaroringi verseny során egy technikai probléma lépett fel az üzemanyagrendszerrel kapcsolatban, ami miatt a vártnál több üzemanyag fogyott Vettel autójából.

A versenybírók szerint viszont a technikai probléma még nem cáfolja azt a tényt, hogy az autóban nem volt a szabályok szerint előírt 1 liternyi üzemanyag – ezért nem változtattak a Vettel kizárásával kapcsolatos döntésükön.

A csapat ugyanakkor hivatalosan még fellebbezhet a versenybírók hungaroringi döntése ellen. Otmar Szafnauer, az istálló csapatfőnöke hétfőn elárulta, egyelőre még fontolgatják, hogy élnek-e ezzel a lehetőséggel. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!