Az Aston Martin megállás nélkül fejleszt, de Alonso szerint ennél is többre van szükségük - F1VILÁG.HU

Az Aston Martin megállás nélkül fejleszt, de Alonso szerint ennél is többre van szükségük

HIRDETÉS
Bár Fernando Alonso elégedett az Aston Martin idei formájával, a spanyol világbajnok szerint újabb szintet kell lépniük, ha tartani akarják a lépést a legnagyobb gyári alakulatokkal.
action, Circuit de Monaco, GP2306a, F1, GP, Monaco
Lance Stroll, Aston Martin AMR23, leads Sergio Perez, Red Bull Racing RB19

Az idei Forma-1-es szezonra óriásit lépett elő az Aston Martin csapata, ami a 2022-ben szerzett konstruktőri hetedik helyezése után idén jelenleg a második helyen áll, és Fernando Alonso révén sorra gyűjti a dobogós helyezéseket. Az előkelő pozíció megtartása érdekében a silverstone-i istálló hétvégéről hétvégére újabb fejlesztésekkel áll elő – Barcelonába is elvitt néhányat – , de Alonso szerint a jelenleginél is keményebben kell hajtaniuk, ha tartani akarják a lépést a legnagyobb gyári csapatokkal.

„Igen, vannak új alkatrészeink. Folyton új elemeket hozunk az autókra. Ezek közül néhány pályaspecifikus, néhány az általános köridőt javítja. Elégedett vagyok a versenyhétvégékhez való hozzáállásunkkal, hiszen mindig kerül valami új az autóra. Próbáljuk tartani a lépést az élcsapatokkal.”

„Ezen a területen még mindig fejlődik a csapat. Idén olyan helyzetben találtuk magunkat, amire nem számítottunk. De tovább kell gyorsulnunk. Azt hiszem, a Ferrari már két padlólemezen túl van, a Mercedes pedig teljesen új autóval érkezett Monacóba. A Red Bull Bakuba és ide is hozott egy csomagot. Alázatosnak kell maradnunk, el kell végeznünk a munkát, és meg kell próbálni több pontot szerezni, mint az ellenfeleink.”

A múlt hétvégi Monacói Nagydíjon Alonso 2014 óta a legjobb eredményét szerezte meg a Forma-1-ben, amikor a második helyen ért célba. Ez ígéretes eredmény, ám a kétszeres világbajnok szerint hiba lenne egy utcai verseny alapján azt gondolni, hogy jelentősen közelebb kerültek az élmenőkhöz, különösen a Red Bullhoz.

„Szerintem ugyanott maradunk. Egyszerűen Monacóban Checo [Perez] kikerült a képből, ezért harcoltunk a második helyért. A szezon elején is voltak ilyen lehetőségeink, csak Monacóban kicsit kiélezettebb volt a helyzet” – tette hozzá Alonso.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!