Az Aston Martin mihamarabb nekilátna 2024-es autójának - F1VILÁG.HU

Az Aston Martin mihamarabb nekilátna 2024-es autójának

Mihamarabb szeretne nekilátni a 2024-es versenyautó fejlesztéséhez a Forma-1-ben jelenleg remeklő Aston Martin.

A brit istálló Fernando Alonso révén négy dobogós eredményt is szerzett a szezon első öt versenyén, és jelenleg a 2. helyet foglalja el a konstruktőri pontversenyben a Red Bull mögött. Az Aston Martin tavalyhoz képest jelentősen, mintegy 95 százalékban átalakította versenyautóját a 2023-as szezonra, Dan Fallows, az istálló technikai igazgatója viszont nemrég azt mondta, jövőre építeni szeretnének a mostani versenygép erősségeire.

„Egyértelműen szeretnénk mihamarabb nekilátni a jövő évi autónak. Persze a lényeg számunkra az, hogy ez ne menjen az idei versenygép rovására” – mondta a szakember. „Nyilvánvalóan az idei versenyautónk egyfajta evolúciója lesz majd. Szóval minden, amit az adatokkal, a fejlesztésekkel kezdeni tudunk az idei autó esetében, az határozottan hasznos lesz jövőre is. De igen, szeretnénk mihamarabb nekikezdeni.”

 

A Forma-1-ben 2024-re nem terveznek jelentős szabályváltozásokat, így érthető, hogy a jövő évi modell az idei, AMR23-as alapjaira épül majd. Fallows mindenesetre hozzátette: „Nem akarunk kevésbé agresszívek lenni azzal, ahogy fejlesztjük a jövő évi autót, mint ahogy az idei évnek nekivágtunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Az Aston Martin mihamarabb nekilátna 2024-es autójának
Leclerc: Érdekes volt kipróbálni a Ferrari új fejlesztéseit
Verstappen szerint több előzés lehet Barcelonában
Alonso örül, mert működnek az Aston Martin fejlesztései
Hamilton: Momentán küszködöm azzal, hogy a top 10-be kerüljek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!