Az Aston Martin mindent megtesz azért, hogy Vettel újra élvezze a versenyzést - F1VILÁG.HU

Az Aston Martin mindent megtesz azért, hogy Vettel újra élvezze a versenyzést

Az Aston Martin Forma-1-es csapatánál mindent megtesznek azért, hogy a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel újra élvezze a versenyzést a száguldó cirkuszban.

A német pilóta nehéz éveken van túl, a Ferrarinál az utóbbi szezonok gyötrelmesen alakultak számára. Vettellel tavaly májusban közölte a Scuderia, nem hosszabbítja meg szerződését, így a rutinos versenyzőnek új csapat után kellett néznie.

A négyszeres világbajnok végül az Aston Martinnal állapodott meg: az elmúlt években még Racing Point néven szereplő istálló ígéretes szezont produkált 2020-ban, céljuk pedig, hogy a következő években a topcsapatokkal harcoljanak.

„Ez a csapat képes a fejlődésre, én pedig a részese akarok lenni ennek” – mondta még nemrég Vettel. „A költségvetési plafon nagy szerepet játszott a döntésemben. Az Aston Martinnál számos jele van annak, hogy fényes jövő vár a csapatra.”

Otmar Szafnauer, a silverstone-i istálló tulajdonosa azt mondja, sokat tanulhatnak majd Vetteltől, és persze mindent megtesznek azért, hogy a német pilóta jól érezze magát náluk.

„Mint mindig, most is nagyon motivált. Kíváncsi, és sokat kérdez” – mondta a szakember az RTL-nek adott interjújában. „Összehasonlítja az itteni munkát azzal, amit korábban megtanult. És ez kétségkívül segíteni fog minket abban, hogy javuljunk azokon a területeken, melyeken a topcsaoatok jobban, vagy másképp dolgoznak.”

„Természetesen másképp dolgozunk mi, és másképp kezeljük a versenyzőket, mint azok a csapatok, melyeknél korábban dolgozott. De mindent megteszünk azért, hogy újra élvezze a versenyzést. Pontosan ez az, amit akarunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!