Az Aston Martin nem lehet csalódott a 2023-as forma miatt - F1VILÁG.HU

Az Aston Martin nem lehet csalódott a 2023-as forma miatt

Habár a 2023-as szezon második felében lemaradt közvetlen ellenfeleivel az Aston Martin Forma-1-es csapata, az istálló első embere szerint nem szabad csalódottan visszatekinteni az elmúlt időszakra.

A brit istálló parádés formában kezdte az évet, hiszen Fernando Alonso révén tulajdonképpen a Red Bull legfőbb ellenfelének bizonyult. A spanyol versenyző végül összesen 8 dobogós eredményt szerzett a bajnokság során, az Aston Martin azonban végül a Mercedesszel, a Ferrarival és a McLarennel szemben is vereséget szenvedett a konstruktőri összetettben.

Mike Krack csapatfőnök ugyanakkor azt mondja, egyáltalán nem kell csalódottnak lenniük az idei szereplés kapcsán.

„Nem kiábrándító a dolog, mivel reálisan kell látni azt, hogy hol is tartasz, és mi nagyon jó helyzetben kezdtük az évet” — mondta újságíróknak nyilatkozva a brit szakember. „Ugyanakkor viszont ki kell elemeznünk, hogy miért is voltunk abban a helyzetben — és ha valóban kielemezzük, és reálisak vagyunk azzal kapcsolatban, hogy hol is állunk, akkor a dolog nem lehet kiábrándító.”

„Meglepődtünk, és szerintem bizonyos csapatok szintén, hogy nem úgy kezdtek, ahogy várták, de aztán fejlesztettek, és visszakerültek szokványos helyzetükbe. Ez olyasvalami, amire nem tudunk befolyással lenni a rendelkezésünkre álló tűzerővel. Ebből a szempontból tehát szerintem nem helyénvaló azt mondani, hogy az év ezen része kiábrándító volt.”

„Olyasvalamiről van szó, melyről tudjuk, hogy dolgoznunk kell rajta a jövőben, ha erősebb csapattá akarunk válni. De nem helyénvaló csalódottságként megélni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Az Aston Martin nem lehet csalódott a 2023-as forma miatt
Leclerc nagyon bízik a Ferrari versenytempójában
Jól fizet a fogadóiroda Leclerc és Russell győzelmére (X)
Az elszúrt időmérő után erős versenyt remél Perez
Ekkor rajtol ma a Forma-1-es Bahreini Nagydíj!
forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!