Az Aston Martin nyitott arra, hogy függetlenedjen a Mercedestől - F1VILÁG.HU

Az Aston Martin nyitott arra, hogy függetlenedjen a Mercedestől

HIRDETÉS
Hosszú évek óta folytat együttműködést a Mercedesszel az Aston Martin Forma-1-es csapata, az istálló technikai vezetője, Dan Fallows azonban azt mondja, nyitottak arra, hogy a jövőben több alkatrészt gyártsanak le saját maguknak házon belül.
Technical, Portrait, TS-Live, Circuit de Monaco, GP2207a, F1, GP, Monaco
Lance Stroll, Aston Martin AMR22, is returned to the garage

A silverstone-i központú csapat már 2009 óta folytat sikeres együttműködést a német gyártóval: kezdetben az akkor még Force India néven szereplő istálló a motort és a váltót kapta a Mercedestől, az elmúlt években azonban kiterjesztették megállapodásukat, és számos, úgynevezett „nem listázott” alkatrészt vásárolnak a sokszoros világbajnok csapattól, például a komplett felfüggesztést.

Az Aston Martin viszont egy ideje már építi vadonatúj gyárát Silverstone-ban, és számos új szakember is érkezett a csapathoz – köztük van a technikai igazgató, Dan Fallows is, akit a Red Bulltól csábított át a brit istálló. A szakember nemrég egy interjúban beszélt arról, fontos volna, hogy törekedjenek arra, hogy függetlenedjenek a Mercedestől.

„Azt gondolom, igazán nyitottan gondolkodunk az efféle dolgokról” – mondta Fallows, amikor arról kérdezték, szeretné-e, hogy több alkatrészt gyártsanak saját maguknak.

„Ami a csapat nyert a Mercedesszel való kapcsolatából, az óriási, és ahogy haladunk a jövő felé, és csináljuk a saját dolgainkat, tudatában vagyunk annak, hogy legalább olyan jól, ha nem jobban kell dolgoznunk, mint ők.”

„Ez pedig egy olyan képesség, amit fel kell építeni, mielőtt egyáltalán elkezdünk beszélni ezekről a döntésekről. De, ami a jövőt illeti, minden nyitott, és Lawrence [Stroll] is nagyon nyitottan gondolkodik a csapattal kapcsolatos ambícióiról.”

„Ki fogjuk értékelni, hogy mi a következő dolog, ami segíteni fog bennünket abban, hogy versenyképesebbek legyünk. Jelenleg viszont nem látok egyetlen olyan dolgot sem, amit a Mercedestől kapunk, ami visszatartana bennünket bármilyen formában.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!