Az Aston Martin szerint momentán nincs gyengesége a Red Bull autójának - F1VILÁG.HU

Az Aston Martin szerint momentán nincs gyengesége a Red Bull autójának

Nem lesz könnyű dolga az Aston Martin csapatának, ha a Red Bull közelébe szeretne férkőzni a 2023-as Forma-1-es szezon során – erről beszélt a brit istálló teljesítményigazgatója, Tom McCullough.

Az Aston Martin remek formában vágott neki az idénynek, hiszen Fernando Alonso révén három dobogós eredményt is szerzett, jelenleg pedig a Red Bull mögött a 2. helyet foglalja el a konstruktőrök versenyében. Az energiaital-gyárosok viszont látszólag óriási fölényben vannak, McCullough pedig azt mondja, a rivális csapat RB19-es kódjelű versenyautója egész egyszerűen minden tekintetben nagyon erős.

„A Red Bull autója hatékonyság szempontjából nagyon erős” – idézi a szakember szavait a RacingNews365.com című internetes portál. „Még DRS nélkül is nagyon erős az egyenesekben, mint ahogy a kanyarokban is. Összességében egy nagyon erős versenyautóról van szó.”

„És a DRS-rendszerünk ugyancsak nagyon erősnek tűnik. Ausztráliában láthattuk az egyik legnagyobb érzékenységet a DRS-re vonatkozóan az időmérőn – négy DRS-zóna volt egy meglehetősen rövid körben. Szóval nagyon hatásos tud lenni, ha van egy erős DRS-ed az Albert Parkban.”

„Az autójuk tehát egyszerűen erős a kanyarokban, és nagyon erős az egyenesekben.”

Arra a kérdésre, hogy a Red Bull domináns formájára reagálva mi lehet az Aston Martin célja a szezon közbeni fejlesztésekkel, a teljesítményigazgató így válaszolt: „A köridő a Red Bullhoz mérve. Egy kicsit gyorsabbak a kanyarokban, és határozottan gyorsabbak jelenleg az egyenesekben – főleg a DRS kapcsolásakor.”

„Ezek a fő területek, de azt gondolom, el kell még látogatnunk néhány más típusú pályára, az első három helyszín meglehetősen atipikus volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Az Aston Martin szerint momentán nincs gyengesége a Red Bull autójának
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!