Az Aston Martin szerint Vettel össze fogja kapni magát - F1VILÁG.HU

Az Aston Martin szerint Vettel össze fogja kapni magát

HIRDETÉS
Az Aston Martin Forma-1-es csapatát irányító Otmar Szafnauer biztos benne, Sebastian Vettel vissza fog vágni a kiábrándítóan sikerült idénykezdet után.
Sebastian Vettel, Aston Martin AMR21

A négyszeres világbajnok csak az utolsó helyről rajtolhatott a Bahreini Nagydíjon: az időmérőn a 18. legjobb időt autózta, a sárga zászlók figyelmen kívül hagyása miatt azonban a mezőny végére sorolták.

Vettel aztán felzárkózott a versenyen, ám az 1-es kanyar féktávján nekiütközött Esteban Ocon autójának, és csak a 15. helyen zárt – ráadásul újabb büntetést, illetve büntetőpontokat szedett össze.

Otmar Szafnauer, az Aston Martin csapatfőnöke viszont azt mondja, voltak biztató jelei a hétvégének, Vettel pedig főleg azért küszködik még, mert nem sokat körözhetett új autójával.

„Az autó, amit most vezet, teljesen más, mint amilyet korábban vezetett – ez egy más karakterisztikájú autó, más a hajtáslánc, és még rengeteg más dolog” – mondta Szafnauer. „Épp kezdett elégedett lenni az autóval az időmérőn – kezdett ráérezni, elkezdte megismerni, és olyan beállításokra váltani, amik fekszenek neki. És aztán jöttek a sárga zászlók…”

„Szóval nehéz megmondani, de még nagyon korán van. Nem sokat körözött az előszezoni teszteken – mindössze 3 napunk volt, amiket meg kellett osztania Lance-szel [Stroll], és úgy tűnt, minden probléma nála jött ki. Szóval meggyőződésem, hogy oda fog érni.”

„Az utolsó helyről rajtolt és felküzdötte magát, de küszködtönk a kemény gumikkal. Elég korán megkapta a kemény keveréket, szóval meg kell tudnunk, mi volt a gond. Beszélni fogok vele, de azt gondolom, rendben lesz ez.”

Vettel tavaly kiábrándító évet produkált a Ferrarinál, Andrew Green, az Aston Martin technikai igazgatója pedig még tavaly úgy fogalmazott, a németnek újra rá kell találnia önmagára. Szafnauer szerint túl korai még kijelenteni azt, hogy ez egyelőre nem sikerült.

„Szerintem még nagyon-nagyon korán van ahhoz, hogy ezt mondjuk. Még csak egy versenyen van túl…” – fogalmazott a csapatfőnök. „Tény, nem ez volt a legjobb versenye. De nézzük a pozitívumokat: az utolsó helyről rajtolva a 10. helyen autózott egy ideig, és jól érezte magát az autóban.”

Szafnauer szerint Vettel köridejei is jók voltak csapattársa köridejeihez képest.

Hirdetés

„El kellett jönnöm az értekezletről, szóval nem tudom, mik voltak a visszajelzései” – mondta röviddel a futam után. „De a bokszutca faláról nézve a köridőket, azok nem voltak eltérőek, mint Lance köridejei, aki már jó ideje nálunk vezet, és jól ismer bennünket, illetve az autót. És eléggé tisztességes pozícióban végzett, versenyképes időket futott a közepes és lágy gumikon – akárcsak Seb.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!