Az Aston Martin szerint Vettel össze fogja kapni magát - F1VILÁG.HU

Az Aston Martin szerint Vettel össze fogja kapni magát

Az Aston Martin Forma-1-es csapatát irányító Otmar Szafnauer biztos benne, Sebastian Vettel vissza fog vágni a kiábrándítóan sikerült idénykezdet után.

A négyszeres világbajnok csak az utolsó helyről rajtolhatott a Bahreini Nagydíjon: az időmérőn a 18. legjobb időt autózta, a sárga zászlók figyelmen kívül hagyása miatt azonban a mezőny végére sorolták.

Vettel aztán felzárkózott a versenyen, ám az 1-es kanyar féktávján nekiütközött Esteban Ocon autójának, és csak a 15. helyen zárt – ráadásul újabb büntetést, illetve büntetőpontokat szedett össze.

 

Otmar Szafnauer, az Aston Martin csapatfőnöke viszont azt mondja, voltak biztató jelei a hétvégének, Vettel pedig főleg azért küszködik még, mert nem sokat körözhetett új autójával.

„Az autó, amit most vezet, teljesen más, mint amilyet korábban vezetett – ez egy más karakterisztikájú autó, más a hajtáslánc, és még rengeteg más dolog” – mondta Szafnauer. „Épp kezdett elégedett lenni az autóval az időmérőn – kezdett ráérezni, elkezdte megismerni, és olyan beállításokra váltani, amik fekszenek neki. És aztán jöttek a sárga zászlók…”

„Szóval nehéz megmondani, de még nagyon korán van. Nem sokat körözött az előszezoni teszteken – mindössze 3 napunk volt, amiket meg kellett osztania Lance-szel [Stroll], és úgy tűnt, minden probléma nála jött ki. Szóval meggyőződésem, hogy oda fog érni.”

„Az utolsó helyről rajtolt és felküzdötte magát, de küszködtönk a kemény gumikkal. Elég korán megkapta a kemény keveréket, szóval meg kell tudnunk, mi volt a gond. Beszélni fogok vele, de azt gondolom, rendben lesz ez.”

Vettel tavaly kiábrándító évet produkált a Ferrarinál, Andrew Green, az Aston Martin technikai igazgatója pedig még tavaly úgy fogalmazott, a németnek újra rá kell találnia önmagára. Szafnauer szerint túl korai még kijelenteni azt, hogy ez egyelőre nem sikerült.

„Szerintem még nagyon-nagyon korán van ahhoz, hogy ezt mondjuk. Még csak egy versenyen van túl…” – fogalmazott a csapatfőnök. „Tény, nem ez volt a legjobb versenye. De nézzük a pozitívumokat: az utolsó helyről rajtolva a 10. helyen autózott egy ideig, és jól érezte magát az autóban.”

Szafnauer szerint Vettel köridejei is jók voltak csapattársa köridejeihez képest.

„El kellett jönnöm az értekezletről, szóval nem tudom, mik voltak a visszajelzései” – mondta röviddel a futam után. „De a bokszutca faláról nézve a köridőket, azok nem voltak eltérőek, mint Lance köridejei, aki már jó ideje nálunk vezet, és jól ismer bennünket, illetve az autót. És eléggé tisztességes pozícióban végzett, versenyképes időket futott a közepes és lágy gumikon – akárcsak Seb.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Az Aston Martin szerint Vettel össze fogja kapni magát
Alonso szerint túl lassú volt az Aston Martin, és beszélt az okokról is
Sainz az egész versenyen a gumikkal spórolt
Szabályt szegett, így büntetést kapott a Mercedes Barcelonában
Norris: Az ütközés nélkül sem volt sok esélyem pontszerzésre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!