Friss hírek

Az Aston Martinnál el vannak ájulva Alonsótól

Fernando Alonso lenyűgözte az Aston Martin Forma-1-es csapatát a szezonzáró versenyhétvégét követő abu dhabi teszten – erről az istálló csapatfőnöke, valamint technikai igazgatója beszélt nemrég.

Alonso az Alpine csapatától szerződött át az Aston Martinhoz 2023-ra, a szezonzáró futamot követően két nappal pedig már a brit istálló versenyautójával körözhetett, saját bevallása szerint pedig nagyon elégedett volt azzal, amit tapasztalt. Úgy tűnik, az érzések kölcsönösek, Alonsóról ugyanis az istálló vezetése is ódákat zengett nemrég: Mike Krack csapatfőnök szerint remek összhangban tudtak dolgozni a kétszeres világbajnokkal, akinek komoly szerep juthat az istálló előmenetelében az előttünk álló években.

„Nagyon lenyűgöző volt, nagyon lenyűgöző volt, amilyen hatékonyan továbbította az üzeneteket” – mondta elismerően a szakember. „Rögtön a lényegre tudott térni mindig, nagyon barátságos és nyitott volt, emellett pedig átlátható is, és mindkét irányba gondolkodott. Nagyon elégedettek voltunk azzal, ahogy alakult ez a tesztnap.”

Hirdetés
 

Amikor a csapatfőnököt arra kérték, hasonlítsa össze Alonsót elődjével, a visszavonuló Sebastian Vettellel, Krack így felelt: „Más. Igen, hiszen más háttérrel rendelkeznek. Egyikük latin, a másikuk német. Ez különbséget jelent. De, ami közös, az a fókuszáltságuk. A fejlődésre való összpontosításuk, és az, ahogy külön tudják választani mindazt, amitől előre tudunk lépni, ahelyett, hogy talán túlságosan belemennének a részletekbe. Vannak hasonlóságok, emellett viszont különbségek is.”

Krack arról is beszélt, már az abu dhabi teszten látható volt, Alonso érkezése milyen motiválóan hatott a csapatra.

„Azt gondolom, ami Fernandót illeti, mindig élni fog bennem az a kép a Mexikói Nagydíjról, amikor annyira frusztrált volt, hogy nem tudott a 7. helyen végezni. Ez is egy példája az eltökéltségének és a motivációjának. Ha pedig van a csapatnál valaki, aki ennyire szenvedélyes, és a győzelemre hajt, annak szerintem az egész csapatra hatása van. És ezt egyértelműen láttuk is – hogy mennyire boldog volt mindenki, hogy ez a srác ott ül az autónkban. Úgy gondolom, talán képes lesz még egy szikrát begyűjteni a saját szenvedélye és győzni akarása révén.”

Az Aston Martin technikai igazgatója, Dan Fallows szintén arról beszélt, Alonso érkezése nagy lökést adhat a brit istállónak.

„Technikai szempontból fontos, hogy olyan versenyzőink legyenek, akik képesek jó visszajelzéseket adni” – magyarázta a szakember. „Nem pozitív visszajelzésekről beszélek, hiszen nem mindig ez a helyzet. Hanem jó visszajelzésekről, arról, hogy képesek legyenek leírni, mit éreznek az autóban. Ez nagyon fontos számunkra.”

„Nagyon szerencsések vagyunk, hogy Lance [Stroll] ugyancsak nagyon jó ebből a szempontból. Nem gondolom azt, hogy Seb távozásával hiányozni fog bármi is. Viszont szeretnénk egy olyan autót építeni, ami jelentősen jobb lesz jövőre. Látni akarjuk a fejlődést, és meg kell bizonyosodnunk arról, hogy olyan versenyzőink vannak, akik a legtöbbet képesek kihozni belőle.”

„Ahogy mondtam, véleményem szerint Lance révén van már egy olyan versenyzőnk, aki képes jól vezetni az autót, Fernando pedig egyértelműen óriási tapasztalattal érkezik, eredményeivel már bizonyított. Nagyon izgalmas versenyzőpárossal rendelkezünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!