Eifel Nagydíj
a1610868_large
Audi
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Az Audi is ott lesz az F1-es találkozón

Német sajtóértesülések szerint az Audi is ott lesz a Forma-1-es motorgyártók pénteki, párizsi ülésén, ahol arról értekeznek majd az érintettek, hogy milyen szabályok legyenek érvényesek a királykategóriában 2021-től.

A Motorsport-Total.com című internetes lapnak nyilatkozva Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke nemrég arról beszélt, a pénteki egyeztetés célja, hogy a gyártók kifejthessék véleményeiket azzal kapcsolatban, hogy a jövőben milyen irányt kellene vennie a száguldó cirkusznak a motorokat illetően.

Az egyeztetésben a Spox információ szerint a Volkswagen Csoporthoz tartozó Audi is részt vesz – noha egyelőre nem lehet arra számítani, hogy a német gyártó csatlakozni kíván a Forma-1 mezőnyéhez.

A McLaren nemrégiben kinevezett új főnöke, Zak Brown azt mondta, változtatásokra van szükség.

„A következő generációs F1-es motoroknak olcsóbbnak kell lenniük. Különösebb álláspontom nincs a technikai részletekre vonatkozóan, de úgy gondolom, hogy a jelenlegi Forma-1 túl drága” – mondta.

A Forma-1 új sportigazgatója, Ross Brawn is egyetért ezzel.

„A jelenlegi generációs motorok nagyszerű mérnöki munka eredményei, de túl drágák és túl bonyolultak” – fogalmazott.

A Forma-1-ben 2014-ben van érvényben a jelenlegi motorformula, a megállapodás értelmében pedig a csapatok 2020-ig biztosan a mostani, 1,6 literes V6-os hibrid erőforrásokat használják.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!